כייס סדרתי שדד תרופות מזוג מבוגר - והתמוטט למוות דקות אחרי

העבריין המוכר למשטרה גנב תיק מזוג קשישים באזור מתויר, וכחצי שעה לאחר מכן לקה בלבו על הטיילת • כוחות ההצלה נאלצו לקבוע את מותו במקום, בעוד המצוד אחר שותפיו והציוד הרפואי נמשך

ונציה , רויטרס
ונציה | צילום: רויטרס

אירוע חריג נרשם אתמול (רביעי) בשעות הבוקר ברחובות ונציה: גבר בן 47, שהיה מוכר היטב לרשויות החוק ככייס סדרתי, מת מדום לב פתאומי דקות ספורות לאחר שביצע גניבה של זוג תיירים קשישים באחד ממוקדי התיירות המרכזיים בעיר.

לפי דיווחי המשטרה המקומית, החשוד פעל יחד עם שותפים באזור קמפו דיי פרארי. הקבוצה כייסה את הקשישים ולקחה תיק שהכיל מסמכים מזהים, סכומי כסף במזומן וכן תרופות חיוניות ומצילות חיים שאחד מקורבנות השוד נזקק להן בדחיפות.

תעלות ונציה | צילום: אורן בן חקון

התמוטטות מהירה על קו המים

זמן קצר לאחר האירוע נצפה החשוד כשהוא צועד לאורך טיילת הזאטרה, בסמוך לתעלת ג'ודקה. עדי ראייה סיפרו כי הוא החל להפגין סימני מצוקה גופנית קשים, מעד לעיני עוברי האורח במקום והתמוטט על הריצוף ללא כל תגובה או יכולת תנועה.

צוותי רפואה דחופה הוזעקו לזירה תוך דקות וביצעו בגבר פעולות החייאה ממושכות, שכללו שימוש במכשיר דפיברילטור ומתן טיפול תרופתי. למרות מאמצי החובשים בשטח, הפעולות לא צלחו ומותו נקבע במקום כתוצאה מאירוע לבבי חריף ופתאומי.

נציה | צילום: אור למשפחות

מצוד אחר התרופות הגנובות

חוקרי המשטרה פתחו בבדיקת נסיבות המקרה ומנהלים מצוד אחר חברי החוליה שנמלטו מהמקום. היעד המרכזי של הכוחות בשלב זה הוא איתור התיק והשבת התרופות החיוניות לקורבנות, בשל החשש הממשי והמיידי לבריאותו של התייר שנשדד במהלך היום.

האירוע עורר הדים נרחבים בקרב תושבי האזור וברשתות החברתיות, עקב היכרותם המוקדמת עם העבריין מאירועים קודמים. רבים מהמקומיים ציינו את החומרה שבגניבת ציוד רפואי מקשישים חסרי ישע, בצד תגובות מורכבות על סופו הטרגי והמיידי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר