"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האלפים נמסים: גל החום הקיצוני שסגר את אתרי הסקי באירופה
גל חום קיצוני שפקד את היבשת הוביל לסגירת אתרי הסקי האחרונים שפעלו תחת כיפת השמיים • כל הפרטים על המשבר
שבר האקלים בשיאו: השלג שנעלם מפסגות אירופה. צילום: EPA

האלפים נמסים: גל החום הקיצוני שסגר את אתרי הסקי באירופה

גל חום קיצוני שפקד את היבשת הוביל לסגירת אתרי הסקי האחרונים שפעלו תחת כיפת השמיים • כל הפרטים על המשבר

סוכנויות הידיעות
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

תכננתם לברוח מהחום והלחות הישראליים לחופשתסקיקרירה בלבאירופה? לצערנו, תצטרכו לחשב מסלול מחדש.גל חום קיצוניהפוקד את היבשת מאלץ את אתרי סקי הקיץ המרכזיים באלפים להשבית את פעילותם ללא הגבלת זמן, לאחר שהתנאים על הקרחונים הפכו למסוכנים מדי לגלישה. כתוצאה מכך, פעילות הסקי תחת כיפת השמיים באירופה הופסקה כמעט לחלוטין.

הקרחונים הנמסים של האלפים: תיעוד מהאתרים שהושבתו, צילום: צילום מסך

"אי אפשר להבטיח את בטיחות הגולשים"

האתר האחרון שהודיע על סגירה הואפאסו דלו סטלביו(Passo dello Stelvio) באיטליה. החברה המנהלת את האתר הגדירה את המהלך "בלתי נמנע" והסבירה בהודעה רשמית שפרסמה כי "התנאים אינם מאפשרים להבטיח את הסטנדרטים של האיכות, ובעיקר של הבטיחות, הנדרשים לסקי קיץ".

מהחברה נמסר כי טמפרטורות גבוהות במהלך היום והיעדר קפיאה מספקת של השלג בלילה הפכו את המסלולים לרכים ולא בטוחים. עם זאת, הרכבלים המובילים לאזור הקרחון ממשיכים לפעול עבור מטיילים המעוניינים בתצפית אל ההרים, לפי דיווח במגזין הסקי והספורט הבינלאומיPOWDER Magazine.

סגירת סטלביו מגיעה לאחר החלטה דומה באחד מאתרי הסקי המפורסמים בעולם - באזור המטרהורן. הגלישה על קרחון תאודולו, המחבר בין צרמט שבשווייץ לצ'רביניה שבאיטליה, הופסקה לחלוטין. הרכבלים בצד האיטלקי עדיין פועלים ומגיעים מגובה 3,500 מטרים, אך מיועדים כעת לתצפית ולמטיילים ברגל בלבד. תופעת הסגירות אינה מוגבלת לאיטליה ושווייץ, ודיווחים דומים מגיעים גם מצרפת, אוסטריה ונורווגיה.

אתרי סקי הקיץ באירופה סוגרים את השערים, צילום: Getty Images/iStockphoto

מכה גם למטפסי ההרים

הסיבה לגלי הפינוי והסגירות היא הטמפרטורות החריגות בגבהים שנחשבו בעבר לבטוחים. בתחנות מטאורולוגיות באלפים האיטלקיים נמדדו טמפרטורות יוצאות דופן של כ-17 מעלות צלזיוס בגובה של יותר מ-2,000 מטרים, ו-9 מעלות בגובה של כ-3,000 מטרים. טמפרטורות כאלה מונעות מהשלג לקפוא ולהתייצב במהלך הלילה - תהליך חיוני להכשרת המסלולים לגלישה בטוחה בבוקר.

ההשפעה אינה מוגבלת לגולשי הסקי בלבד, אלא פוגעת קשות גם בחובבי הטרקים והטיפוס. הטיפוס על המון בלאן, ההר הגבוה במערב אירופה, הושעה מהצד האיטלקי. בצד הצרפתי נסגרו בקתות הרים פופולריות עקב סכנת מפולות סלעים, הנגרמת מהפשרת אדמת קבע קפואה. באירוע חריג, 32 מטפסים שהתעלמו מהאיסורים נאלצו לשלם מכיסם עבור חילוץ במסוק פרטי.

מכה למטפסי ההרים,

הרשויות מדגישות כי הסגירות יישארו בתוקף עד שהתנאים יאפשרו חזרה בטוחה לפעילות. נכון לעכשיו, חופשת סקי קיצית תחת כיפת השמיים באירופה תצטרך להמתין לחורף.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...