הרשתות החברתיות בהרקליון, בירת כרתים, גועשות בשל צעד של העירייה שמתפרש אצל גולשים רבים כפגיעה בתיירים הרבים שמגיעים לאי - ומפרנסים אותו.
לפני מספר חודשים השיקה עיריית הרקליון שירות מיניבוסים חינמי בשלושה קווים, ממקומות שונים בעיר למרכז העיר ולנמל. הסיבה: מגרשי החניה הגדולים ליד החומה הוונציאנית סמוך לנמל נסגרו עקב עבודות תשתית, והעירייה רצתה להקל על התושבים להגיע למרכז העיר.
בשבוע שעבר, לאור הצלחת הפיילוט, הורחב השירות לעשרות מיניבוסים ביום. אלא שעם הרחבת השירות נוספו למיניבוסים שלטים, הכתובים באנגלית בלבד, שעליהם נכתב במפורש: "השירות רק לתושבי הרקליון".
''מזכיר תקופות אפלות''
"זה מריח משנאת זרים ותיירים, זה מזכיר תקופות אפלות במדינות אחרות", כתב גולש אחד. "גם תיירים שוכרים מכוניות וגם הם רוצים להגיע למרכז העיר - למה להפלות אותם?", תהה גולש אחר.
ההסברים של גורמים בעיריית הרקליון, לפיהם תיירים "גילו" את השירות, עולים על המיניבוסים ולא מותירים בהם מקום לתושבי העיר, לא סיפקו את התושבים שמתפרנסים מתיירות. "העירייה מספקת שירותים רבים הממומנים על ידי משלמי המיסים, שמהם נהנים גם תיירים. אז מה הלאה? לא ננקה את הרחובות ליד בתי המלון? אם יש בעיה של עומס - צריך לתגבר את השירות, לא להפלות ממנו תיירים או מבקרים מערים אחרות".
גולש אחר מסכם: "השלטים הללו בעייתיים מאוד. הם אומרים למעשה שאם אתה תייר ורוצה להשתמש בתחבורה ציבורית - תוכל לעשות זאת רק בקווים בתשלום. זו לא הכנסת האורחים שאנחנו מצפים מקברניטי עיר שמתפרנסת מתיירות".
