"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החוק החדש ביעד הפופולרי: פקחים יפתחו לכם את המזוודה ללא רשותכם

תקנות חדשות יאפשרו לאנשי האבטחה לפתוח כבודה רשומה ולהחרים ציוד ללא נוכחות הנוסעים • הצעד מעורר חשש כבד מגניבות, נזק למזוודות ופגיעה בפרטיות

,עודכן
0השמעה
כלב משטרה בתאילנד בודק מזוודה של תייר , EPA
כלב משטרה בתאילנד בודק מזוודה של תייר. צילום: EPA

רשות התעופה האזרחית שלתאילנד(CAAT) תכניס לתוקף כללים חדשים שיאפשרו לאנשי אבטחה לפתוח כבודה רשומה (מזוודות שנשלחות לבטן המטוס) ללא נוכחות הנוסעים, במידה ובדיקת השיקוף (X-ray) תזהה פריטים החשודים כמסוכנים. התקנות ייכנסו לתוקף ב-16 באוקטובר 2026.

הכללים החדשים חלים על כבודה רשומה ונועדו לחזק את אבטחת נמלי התעופה בהתאם לתקנים הבינלאומיים. תחת תקנות אלה, אנשי האבטחה יהיו רשאים לבדוק מזוודות אם תמונות השיקוף יציגו פריטים אסורים, חפצים חשודים או כל דבר אחר שעלול לסכן את בטיחות התעופה.

הנוסעים לא יידרשו להיות נוכחים בזמן פתיחת המזוודות שלהם. מ-CAAT נמסר כי תהליך הבדיקה כולו יצולם, ולאחר השלמת החיפוש יניחו אנשי האבטחה הודעת בדיקת כבודה בתוך המזוודה כדי ליידע את הנוסע/ת שהיא נפתחה. אנשי האבטחה רשאים להחרים פריטים אסורים או מסוכנים שיימצאו במהלך הבדיקה, ופריטים אלו לא יוחזרו.

גל ביקורת וחששות: גניבות, נזקים ואיסורים חריגים

לצד הצהרות הרשויות על הידוק האבטחה, התקנות החדשות כבר מעוררות גל של ביקורת וחששות בקרב נוסעים ומומחי תעופה. הבעיה המרכזית המטרידה את הנוסעים היא הסכנה לגניבת חפצי ערך: ללא נוכחות הבעלים, קשה להוכיח אם פריט יקר ערך הוחרם מסיבות מוצדקות או נגנב בידי עובדי הנמל.

מעבר לכך, העובדה שציוד מוחרם לצמיתות ללא יכולת הסבר או ערעור עלולה להוביל לאובדן של ציוד רפואי או מכשירים תמימים שרק נראו חשודים בשיקוף. בנוסף, קיים חשש כבד מנזק פיזי למזוודות (פריצת מנעולים) ומפגיעה בפרטיות.

ביקורת נוספת מופנית כלפי ההנחיות המחמירות שפורסמו לאחרונה לגבי סוללות גיבוי (Power banks): בעוד האיסור לשלוח אותן בבטן המטוס מקובל בעולם, האיסור הדרקוני של CAAT על השימוש בהן לטעינת מכשירים במהלך הטיסה נחשב לחריג מאוד בנוף התעופה הבינלאומי ונתפס כהגבלה מיותרת שפוגעת בנוסעים.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר