"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"אי אפשר לשבת דקה אחת בחוץ": הסיוט של תושבי אילת והנופשים
באילת מתמודדים עם מטרד קשוח במיוחד: "זבובים עוקצים", זבובי אורווה בשמם המקצועי, שלא נותנים מנוח למי שנמצא בחוץ • "פותחת את הדלת לשנייה ונכנסים חמישה זבובים, מטרד נורא" • עיריית אילת: "גורמי המקצוע בעירייה הונחו לבדוק את המקור ולטפל בהתאם"
גירודים ועקיצות בלתי פוסקים. נופשים באילת. צילום: יהודה בן יתח

"אי אפשר לשבת דקה אחת בחוץ": הסיוט של תושבי אילת והנופשים

באילת מתמודדים עם מטרד קשוח במיוחד: "זבובים עוקצים", זבובי אורווה בשמם המקצועי, שלא נותנים מנוח למי שנמצא בחוץ • "פותחת את הדלת לשנייה ונכנסים חמישה זבובים, מטרד נורא" • עיריית אילת: "גורמי המקצוע בעירייה הונחו לבדוק את המקור ולטפל בהתאם"

מערכת תיירות היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הנופשים והתושבים באילת מתמודדים עם מטרד קשוח במיוחד. מדובר במכת "זבובים עוקצים" שלא נותנים מנוח למי שנמצא בחוץ, ולפי המקומיים - ממש לא מדובר בתופעה חדשה.

תושבי העיר הדרומית מעידים כי מדובר ב"מגפה" של זבובים. "אי אפשר לשבת דקה אחת בחוץ, אי אפשר ללכת לגינות שעשועים. פשוט נורא"; "הם נכנסים לתוך הבתים"; "כמות מטורפת של זבובים, שכונות מפוצצות בזבובים; "פותחת את הדלת לשנייה ונכנסים חמישה זבובים, מטרד נורא".

זבובי אורווה הפכו למטרד נוראי, צילום: GettyImages

מה ההבדל בין זבוב "הבית" לזבוב האורווה?

בעוד שרובנו רגילים לזבובי הבית המוכרים - אלו שאמנם מזמזמים ומציקים אך אינם מסוגלים לעקוץ - באילת מדובר בזן אחר. זהו זבוב האורווה (או זבוב השוקיים), הדומה מאוד במראהו לזבוב הבית הרגיל, אך נפוץ בעיקר באזורי מרעה, אורוות וסביבות בעלות לחות גבוהה.

מבחינה ביולוגית, מדובר בחרקים אקטותרמיים (בעלי דם קר), מה שמסביר מדוע הם יוצאים לפעולה בהיקפים נרחבים דווקא בחודשי הקיץ החמים. בניגוד למה שרבים חושבים, לא מדובר בעקיצה אמיתית (כמו של דבורה), שכן לזבובים וליתושים אין עוקץ. ההבדל המהותי ביניהם נעוץ בדרך שבה הם ניזונים: בעוד שיתושים משתמשים בחדק עדין כדי למצוץ דם, זבובי האורווה או זבובי הסוסים מחדירים את גפי הפה שלהם באופן אגרסיבי יותר ישירות לתוך העור - מה שיוצר תחושת כאב חזקה וחדה בהרבה.

"אי אפשר לשבת בחוץ". אילת, צילום: יהודה בן יתח

איך יכולים למנוע את העקיצות?

תכשירים והגנה: מומלץ להצטייד בתכשירי "אלתוש" חזקים. למי שסולד מתרסיסים כימיים, ישנן חלופות טבעיות המבוססות על שמנים אתריים שעושות עבודה טובה. כמו כן, יש להקפיד לסגור פחים היטב.

בעיריית אילת מסרו: "זבובים עוקצים, לרוב מקורם בגידולים חקלאיים ו/או במקומות בהם יש אחסון בקר. בדיקה מול המוקד העירוני מעלה, כי לא התקבלו כלל תלונות בעניין. יחד עם זאת, גורמי המקצוע בעירייה הונחו לבדוק את המקור ולטפל בהתאם".

התייחסות המשרד להגנת הסביבה תובא לכשתתקבל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...