"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

באמצע קרוז של דיסני נעצרו אנשי צוות - הסיבה מטלטלת

רגע לפני סיום ההפלגה המשפחתית, סוכנים פדרליים עלו לספינת דיסני ועצרו עובדים לעיני האורחים ההמומים • בהמשך נחשפה הסיבה החריגה שהסעירה את ארה״ב

,עודכן
0השמעה
לא מה שמצפים לראות בהפלגה של דיסני. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

מה שהיה אמור להיות חופשה משפחתית קסומה הפך בתוך דקות לדרמה של ממש בנמל סן דייגו: נוסעים על סיפון ספינת קרוז של דיסני תיעדו סוכנים פדרליים עולים לספינה ועוצרים כמה מאנשי הצוות ובהמשך נחשפה הסיבה החריגה והחמורה במיוחד.

קרוז של דיסני הסתבך,צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

לפי הדיווחים בארצות הברית, הרשויות עצרו 28 אנשי צוות של ספינות קרוז שונות, בהם גם עובדים של Disney Cruise Line, במסגרת מבצע רחב נגד עבירות הקשורות לחומרי ניצול מיני של ילדים.

על פי רשות המכס והגנת הגבולות האמריקנית (CBP), בין 23 ל־25 באפריל עלו סוכנים פדרליים על חמש ספינות קרוז שעגנו בסן דייגו, בהן גם ספינת דיסני. במהלך הבדיקות והחקירות אותרו חשודים ממספר מדינות, בהם הפיליפינים, פורטוגל ואינדונזיה.

ברשויות טוענים כי החשודים היו מעורבים בהחזקה, צפייה, הפצה או העברה של חומרי ניצול מיני של קטינים. בעקבות החקירה בוטלו אשרות השהייה שלהם בארצות הברית והם הוצאו מהמדינה.

@canal33tijuana

בדיסני מיהרו להגיב והבהירו כי החברה משתפת פעולה באופן מלא עם רשויות האכיפה. “יש לנו מדיניות אפס סובלנות להתנהגות מסוג זה. האנשים הללו אינם מועסקים עוד בחברה”, נמסר מדוברות החברה.

האירוע התרחש לעיני הנוסעים המופתעים, שחלקם תיעדו את המעצרים בזמן אמת. אחת הנוסעות סיפרה כי אחד מהעצורים היה המלצר ששירת אותה במהלך ההפלגה.

לפי הדיווחים בארה״ב, לא ברור באילו ספינות נוספות עבדו שאר אנשי הצוות שנעצרו, מלבד אלו שפעלו במסגרת הפלגות דיסני. המשטרה המקומית בסן דייגו הבהירה כי לא הייתה מעורבת במבצע, שהתבצע על ידי הרשויות הפדרליות בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר