"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
צפו: הפיל יצא משליטה, השתולל בכפר והרג אדם
פיל שהובא לטקס דתי במקדש בהודו, השתחרר מהשרשראות בזמן שהובל לשתייה, תקף את המוביל שלו, הרים אותו בחדק, רמס אותו למוות, ואז עבר לעקור עצים ולהפוך מכוניות • ארבע שעות חלפו עד שהצליחו להרגיע אותו
ברח משרשראות והשתולל. צילום: רשתות חברתיות

צפו: הפיל יצא משליטה, השתולל בכפר והרג אדם

פיל שהובא לטקס דתי במקדש בהודו, השתחרר מהשרשראות בזמן שהובל לשתייה, תקף את המוביל שלו, הרים אותו בחדק, רמס אותו למוות, ואז עבר לעקור עצים ולהפוך מכוניות • ארבע שעות חלפו עד שהצליחו להרגיע אותו

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הוא הביא את הפיל לקבל ברכה במקדש - וזה הסתיים בכך שאיבד את חייו תחת רגליו. ביום שישי האחרון התרחשה טרגדיה איומה במקדש קידנגור מהאוישנו במדינת קראלה שבדרום הודו, כאשר פיל ענק שהשתחרר מהשרשראות שלו רמס למוות את האיש שהביא אותו לטקס.

וישנו, גבר בן 40 תושב קולאם, ליווה את הפיל לטקס ברכות חגיגי - ובזמן שהיה אמור להוביל אותו לשתות מים, הפיל איבד את עשתונותיו, הרים אותו באמצעות החדק, רמס אותו וגרם למותו במקום. סרטונים שהופצו ברשתות החברתיות תיעדו את הפיל ממשיך להשתולל בכפר, הופך מכוניות והופכן עצים שלמים. ארבע שעות נדרשו כדי להרגיעו.

צפו: הפיל יצא משליטה, השתולל בכפר והרג אדם

התנתק מהשרשראות והחל לתקוף

האירוע התרחש סביב השעה 9:15 בבוקר במקדש קידנגור שבדרום הודו, במהלך טקס דתי שאמור היה להיות חלק מחגיגות מקומיות. וישנו, גבר בן 40 תושב העיר קולאם, הביא את הפיל למקדש כחלק ממסורת מקומית של הבאת פילים לקבלת ברכות. בהודו, פילים נחשבים לחיות קדושות ומשתתפים בטקסים דתיים רבים, במיוחד באזורים הדרומיים של המדינה.

לפי עדויות שפורסמו במקומונים הודיים, וישנו הוביל את הפיל לאזור שתייה כדי שיוכל להרוות צמאו לפני המשך הטקס. אבל משהו בפיל השתבש. ללא אזהרה מוקדמת, הוא ניתק את עצמו מהשרשראות שכבלו אותו - והחל לתקוף. עדי ראייה תיארו רגעים מצמררים: הפיל הרים את וישנו באמצעות החדק שלו, השליך אותו על הקרקע, ואז רמס אותו עד מוות תוך שהוא דוקר אותו עם החטים שלו.

המטפל הראשי של הפיל, גבר בשם פראדיפ, ניסה להתערב ולעצור את החיה - אך גם הוא נפצע בקשה. הפיל פגע בו בעוצמה והוא פונה לבית חולים סמוך לטיפול דחוף. אך הזעם של הפיל לא הסתיים שם.

הסרטונים שמסתובבים ברשת - והתפיסה

ברשתות החברתיות הופצו סרטונים שתיעדו את ההמשך - הפיל הענק רץ ברחובות הכפר, נכנס לרכבים חונים ומתנגש בהם בכוח עצום. במספר קליפים נראה הפיל דוחף את החטים שלו לתוך דלתות מכוניות, הופך אותן על הצד, ומשליך אותן באוויר. בקליפ אחר נראה הפיל כורך את החדק שלו סביב גזעי עצים שלמים ועוקר אותם מהאדמה תוך כדי המשך השתוללותו. תושבים מבוהלים נראים בסרטונים מצולמים ממרפסות והבתים, חסרי אונים מול עוצמת החיה.

הרשויות המקומיות הזעיקו צוות מיוחד לטיפול בפילים, שהוכשר במיוחד למצבים מסוג זה. אך אפילו לאנשי המקצוע נדרש זמן רב להשתלט על הפיל. לפי הדיווחים, נדרשו כמעט ארבע שעות עד שהצליחו להרדים אותו באמצעות זריקות הרגעה. במהלך הזמן הזה, הפיל המשיך לפגוע ברכוש בכפר - לפי דיווחים נוספו עוד מכוניות שנהפכו ובתים שנפגעו בשולי הכפר.

עדר פילים בורנאים,צילום: ויקיפדיה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו