יש אירועים ששווה לטוס במיוחד בשבילם אבל יש לילה אחד באירופה שבו לא צריך להוציא כמעט שקל כדי להרגיש בתוך חלום תרבותי.
אלפי מוזיאונים, גלריות ואתרים היסטוריים פותחים את הדלתות בחינם עד שעות הלילה המאוחרות - עם הופעות, סיורים מיוחדים וחוויות שלא קורות בשום יום אחר בשנה.
מדובר ב־“ליל המוזיאונים”, אירוע מבוקש בקרב התיירים, שמתקיים ברחבי היבשת בחודש מאי - אך עם טוויסט מעניין: כל עיר חוגגת קצת אחרת.
לא רק כניסה חינם: כך זה נראה בערים הגדולות
פריז - לילה של אמנות עד השעות הקטנות:
ב־23 במאי, מאות מוזיאונים בפריז יישארו פתוחים עד חצות ורבים מהם מציעים לא רק כניסה חופשית, אלא גם מופעים חיים בתוך האולמות.
במוזיאון הלובר, למשל, מתקיימים סיורים ליליים באגפים פחות מוכרים, בעוד שב־Musée d'Orsay משלבים מוזיקה חיה לצד יצירות האימפרסיוניזם.
רומא - היסטוריה באור אחר:
ברומא האירוע יתקיים ב-16 במאי, עם כניסה בעלות סמלית בלבד. אתרים כמו Capitoline Museums והקולוסיאום ייפתחו בשעות לא שגרתיות ויציגו מופעי תאורה מיוחדים שמעניקים לעיר העתיקה מראה דרמטי במיוחד.
מדריד - מוזיאונים שהופכים לבמה:
במדריד, המוזיאונים הגדולים כמו Prado Museum משתתפים באירוע עם סיורים מודרכים חינמיים והופעות בתוך הגלריות. הרחובות סביב האתרים המרכזיים מתמלאים באווירה חגיגית - כמעט כמו פסטיבל.
ורשה - אחד האירועים הגדולים באירופה:
בוורשה מדובר באירוע ענק עם מאות מוסדות תרבות פתוחים במקביל. מוזיאונים, תיאטראות ואפילו מבנים ממשלתיים מצטרפים - כולל מקומות שבדרך כלל סגורים לקהל הרחב.
ברלין - גרסה משלה:
ברלין בחרה לקחת את הקונספט לכיוון עצמאי, עם “לילה ארוך של מוזיאונים” שמתקיים דווקא בקיץ (בסוף אוגוסט). בעיר משתתפים עשרות מוזיאונים, עם קו תחבורה מיוחד שמחבר ביניהם לאורך כל הלילה.
בליסבון, “ליל המוזיאונים” הופך מחוויה של ערב אחד לפסטיבל עירוני של ממש:
לאורך סוף שבוע שלם ב-16-17 במאי, עשרות מוזיאונים ואתרים היסטוריים פותחים את שעריהם עד שעות הלילה המאוחרות, רבים מהם בחינם או במחיר סמלי, ומציעים סיורים מיוחדים, הופעות חיות ומיצגים אורקוליים שלא מתקיימים בשגרה.
למה זה הפך לאירוע מבוקש?
מעבר לחיסכון הכספי, הקסם האמיתי הוא החוויה:
מוזיאונים נראים אחרת לגמרי בלילה. האולמות שקטים יותר, התאורה דרמטית, והאווירה מרגישה כמעט אינטימית.
וזה בדיוק מה שהופך את הלילה הזה לאחד האירועים הכי מיוחדים למטיילים - גם למי שלא מגדיר את עצמו “חובב מוזיאונים”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו