"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
השתכרה מ-14 שוטים - וזכתה ב- 300 אלף דולר
חבר מושבעים בפלורידה קבע • קרניבל קרוז ליין תפצה נוסעת אמריקאית בסכום עתק לאחר שצוות הבר הגיש לה 14 שוטים של טקילה ב-8 שעות - והיא נפלה ונפגעה קשה
דיאנה סנדרס. צילום: צילום מסך - טיקטוק

השתכרה מ-14 שוטים - וזכתה ב- 300 אלף דולר

חבר מושבעים בפלורידה קבע • קרניבל קרוז ליין תפצה נוסעת אמריקאית בסכום עתק לאחר שצוות הבר הגיש לה 14 שוטים של טקילה ב-8 שעות - והיא נפלה ונפגעה קשה

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

חבר מושבעיםבפלורידההורה לחברת השיט האמריקאית קרניבל קרוז ליין לשלם 300 אלף דולר (כ-1.1 מיליון שקל) לנוסעת שנפצעה באונייה אחרי שצוות הבר הגיש לה 14 שוטים של טקילה במהלך שמונה וחצי שעות - בניגוד למדיניות החברה עצמה. המקרה, שהגיע לכותרות בעולם, יוצר תקדים נדיר בתעשיית השיט: חברה שנמצאת אחראית לשכרות של נוסעת ולנפילה שנגרמה בעקבותיה.

צ'ייסר כל 36 דקות, צילום: ג'מיני

14 שוטים תוך 8 וחצי שעות

המקרה התרחש ב-5 בינואר 2024 על סיפון האונייה"קרניבל רדיאנס". דיאנה סנדרס, אחות בת 45 מהעיר ואקוויל שבקליפורניה, הוגשו לה לפחות 14 שוטים של טקילה בין השעות 14:58 אחר הצהריים ל-23:37 בלילה, כלומר, משקה כבד כל 36 דקות בממוצע. בסביבות 00:00 בלילה, סנדרס נפלה על הסיפון וספגה פגיעות מרובות: זעזוע מוח, חשד לפגיעה מוחית טראומטית, פגיעות בגב, פגיעות בעצם הזנב וחבורות.

לפי כתב התביעה, שדווח באתר "אינדפנדנט", המדיניות הרשמית של קרניבל עצמה מגבילה נוסעים ל-15 משקאות אלכוהוליים ב-24 שעות, והצוות הגיש לסנדרס כמעט את המכסה המלאה בפחות משליש מהזמן.

הוויכוח המשפטי: אשמה משותפת

חבר המושבעים במיאמי קבע אחריות מחולקת: 60% על קרניבל, 40% על סנדרס עצמה. משמעות החלוקה היא שהחברה תישא בחלק הארי של הפיצוי, אך הנוסעת נושאת באחריות חלקית להתנהגותה.

עורכי הדין של קרניבל טענו שסנדרס לא הצליחה לזהות בתביעה איש צוות ספציפי שהגיש לה משקאות או את הבר שבו שתתה, טענה שלדבריהם מנעה מהחברה את היכולת לחקור את הברמנים הרלוונטיים. בנוסף, הם ציינו כי לא נטען שסנדרס מעדה במהלך הערב, נרדמה בבר או גימגמה, סימני שכרות שהיו מחייבים את הצוות להפסיק להגיש לה אלכוהול.

קרניבל הודיעה שתערער על פסק הדין. "החברה חולקת בכבוד על פסק הדין ומאמינה שיש עילות למשפט חדש ולערעור, שאותן תמשיך", מסר דובר החברה ל-CBS News.

''טיפים על חשבון בטיחות הלקוחות''

עורך דינה של סנדרס, ספנסר ארונפלד, תיאר את ההתמודדות המשפטית מול ענקית השיט כ"משימה אדירה". לדבריו, ההלכה המשפטית מהמקרה חורגת מעבר לסנדרס עצמה ומציפה בעיה מבנית בתעשייה: חבילות השתייה מסוג "הכל-כלול" שמוכרות החברות מעודדות צריכה מופרזת, ולעיתים לוחצות על הברמנים להעדיף טיפים על פני בטיחות הלקוח.

ארונפלד הדגיש עד כמה פסק הדין יוצא דופן. לדבריו, נדיר שתלונה נגד חברת שיט בכלל מגיעה לאולם בית המשפט, רוב המקרים נסגרים בהסכמי פשרה חסויים ונדיר אף יותר שחברת שיט תימצא אחראית להתנהגות של נוסע שחי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...