"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מחיר האנטישמיות: הפאב חטף קנס בשווי של אלפי שקלים
בר בריו דה ז'ניירו הציב שלט האוסר כניסת אזרחים מישראל וארה"ב • הרשות להגנת הצרכן המקומית קנסה אותו בכ-7,000 שקלים • "השלט חושף את הצרכנים להשפלה ואפליה"
"השפלה ואפליה". תיירות בריו, ברזיל. צילום: רויטרס

מחיר האנטישמיות: הפאב חטף קנס בשווי של אלפי שקלים

בר בריו דה ז'ניירו הציב שלט האוסר כניסת אזרחים מישראל וארה"ב • הרשות להגנת הצרכן המקומית קנסה אותו בכ-7,000 שקלים • "השלט חושף את הצרכנים להשפלה ואפליה"

סהר אברהמי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הרשות להגנת הצרכן בריו דה ז'ניירו,ברזיל, הטילה בסוף השבוע קנס בסך 9,520 ריאל (כ-7,000 ש"ח) על הבר "Partisan" בעקבות פרסום שלט מפלה בכניסה לעסק, הממוקם בשכונת לאפה (Lapa) שבמרכז ריו.

בכניסה לבר הוצב שלט המודיע כי "אזרחי ארה"ב וישראל אינם רצויים". ברשות להגנת הצרכן הבהירו כי המסר מהווה הגבלת גישה על בסיס לאום, דבר האסור על פי החוק הברזילאי.

קנס של כ-7,000 שקלים הוטל על העסק, צילום: 27א

"ההתנהלות נחשבת לפוגענית. קוד הגנת הצרכן אוסר על סירוב למתן שירות ללא הצדקה לגיטימית ופוסל כל סוג של אפליה ביחסי צריכה. הרשות קבעה כי השלט חושף את הצרכנים להשפלה ופוגע בעקרונות בסיסיים של תום לב ושקיפות. עוד הודגש כי על בתי עסק להבטיח יחס שוויוני לציבור, ללא קשר למוצא או לאום: יחסי צריכה חייבים להתבסס על כבוד לכבוד האדם".

המקרה בשכונת לאפה

בעמוד הפרופיל של הבר, המציג את עצמו כ"סביבה אנטי-פשיסטית", פורסמה תמונה של השלט שהוצב בחזית העסק ועליו הכיתוב באנגלית: "Citizens of USA and Israel are not welcome".

רשות הצרכן בריו טענה לאפליה וקנסה את הבר, צילום: Getty Images

התלונה הוגשה על ידי חבר המועצה פדרו דוארטה, שפנה למזכירות להגנת הצרכן והגיש תלונה רשמית למשרד התובע הכללי נגד הבר. "חיוני לפעול במהירות כדי שאנשים לא יהפכו מקרים כאלה לנורמה. מדובר במקרים חמורים ואסור לנו לתת להם להידרדר לאלימות גדולה יותר", אמר דוארטה.

גם חבר המועצה פלאביו ואלה, יו"ר השדולה למאבק באנטישמיות במועצת העיר ריו, עקב מקרוב אחר המקרה. הוא ליווה את פעילות רשות הצרכן בשבת וגילה כי למרות שהבר היה סגור בחזית, בחלקו האחורי של המבנה התקיים אירוע. התברר כי למקום יש רישיון להפעלת "שירותי גרפיקה" בלבד, ולא לקיום אירועים או הגשת מזון ומשקאות.

לאור אי-הסדירות, הודיע חבר המועצה כי פנה לרשויות האכיפה בבקשה לבחון את ביטול רישיון העסק של המקום. "מצאנו אי-סדירות כפולה: בחזית, בר שמפר את החוק עם הודעות מפלוֹת, ומאחור, חלל שמעוות לחלוטין את מטרתו החוקית", ציין ואלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...