אם תמיד יצא לכם לצלם עקום, מטושטש או עם אצבע על העדשה, אולי דווקא עכשיו הגיע הרגע שלכם.
חברת התעופה Icelandair השיקה קמפיין יוצא דופן שמאתגר את כל מה שחשבנו על צילום, איכות ותוכן ברשתות. במקום לחפש יוצרים מקצועיים או משפיענים עם פיד מושלם, היא מחפשת בדיוק את ההפך: אנשים שמודים שהם פשוט לא יודעים לצלם.
הרעיון פשוט אבל חכם: להוכיח שגם מי שנחשב “צלם גרוע” יכול לחזור מאיסלנד עם תמונות עוצרות נשימה כי הנופים שם עושים את רוב העבודה לבד.
הזוכה בקמפיין יקבל חבילה שלא רואים כל יום: טיול של 10 ימים באיסלנד, כולל טיסות, לינה והוצאות ובנוסף תשלום של כ־43 אלף יורו, בתמורה לתוכן שייצור במהלך החופשה. כן, גם אם התמונות לא יהיו מושלמות.
אבל לא כל אחד יכול להגיש מועמדות. דווקא מי שיש לו ניסיון מקצועי בצילום - בחוץ. החברה מחפשת אנשים ללא רקע בתחום, כאלה שלא מתייחסים לעצמם כצלמים, אבל כן מוכנים להצטלם, להופיע בווידאו ולהשתתף בפעילויות שטח כמו טיולים רגליים.
אפשר להגיש מועמדות דרך האתר הייעודי של הקמפיין: reallybadphotographer.com. תהליך ההרשמה כולל מענה על מספר שאלות ובונוס למי שיצרף סרטון קצר של עד דקה שבו יסביר למה הוא “הצלם הגרוע המושלם”.
מעבר לגימיק, מדובר במהלך שיווקי שמתחבר בדיוק לרוח התקופה: פחות שלמות מבוימת, יותר אותנטיות. בעולם שבו הרשתות מוצפות בתמונות ערוכות עד הפרט האחרון, דווקא חוסר השלמות הופך ליתרון והמסר ברור: אם אפילו הצלמים הכי גרועים מצליחים להוציא תמונות יפות באיסלנד, כנראה שכל אחד יכול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
