ישראל פותחת את השוק: תחבורה שיתופית בסגנון אובר בדרך

המהלך צפוי לפתוח את שוק ההסעות לתחרות מול המוניות, לאפשר פעילות אפליקציות נסיעה מתקדמות ולהוזיל מחירים - במקביל למהלך פיצוי לנהגי המוניות

מוניות בנתב"ג, ארכיון. צילום: יוסי זליגר

ישראל מתקרבת לעידן חדש בתחום התחבורה: מליאת הכנסת אישרה היום (שלישי) בקריאה ראשונה את הצעת החוק של חברי הכנסת איתן גינזבורג (כחול לבן), משה פסל ודן אילוז (הליכוד), שתאפשר לראשונה בישראל שירותי הסעה בתשלום ברכב פרטי באמצעות אפליקציות. החוק נועד להוריד את יוקר המחיה, לקדם תחרות וליישר קו עם הסטנדרט הטכנולוגי בעולם המערבי.

החוק מקודם על ידי שרת התחבורה מירי רגב, שלדבריה מדובר בצעד משמעותי שיפתח את שוק התחבורה לתחרות, יכניס טכנולוגיות מתקדמות ויגדיל את היצע אפשרויות הנסיעה לציבור. רגב אמרה כי המהלך נועד להוביל לשיפור השירות ולהוזלת יוקר המחיה.

עוברים למודל אובר?, צילום: AFP

"היום עשינו צעד חשוב לשינוי אמיתי בשוק התחבורה בישראל. הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את חוק הנסיעות השיתופיות שאני מובילה - מהלך שיפתח את השוק לתחרות, יכניס אפליקציות מתקדמות ויביא בשורה אמיתית לציבור. יותר תחרות, יותר אפשרויות ופחות יוקר מחיה".

לדבריה, במקביל לקידום החוק מתנהל שיח עם משרד האוצר על מנגנון שיפוי לנהגי המוניות, במטרה למנוע פגיעה בפרנסתם בעקבות פתיחת השוק לתחרות. אם תאושר לבסוף בקריאות הבאות, החקיקה צפויה לאפשר פעילות רחבה יותר של שירותי נסיעה שיתופיים בישראל - מודל הפועל כבר שנים בערים רבות בעולם ומאפשר להזמין נסיעה דרך אפליקציה, עם תמחור דינמי ושירות זמין יותר.

מירי רגב. הדרך ארוכה, צילום: יוסי זליגר

עם זאת, הדרך ליישום מלא עדיין ארוכה: החוק יצטרך לעבור את יתר שלבי החקיקה בכנסת, ובמקביל יידרשו תקנות שיסדירו את פעילות הנהגים, תנאי הביטוח והפיקוח על השירותים החדשים. בנוסף, בעבר צוין כי למרות קידום החוק, אובר לא מתחייבת להפעיל שירות בארץ, והחוק למעשה פותח את הדלת לכל פלטפורמת תחבורה שיתופית, לאו דווקא אובר עצמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר