נוטשים את פוקט וקראבי: תיירים בוחרים ביעדים חדשים במזרח תאילנד

המלחמה במזרח התיכון מייקרת את הטיסות לדרום תאילנד ומסבכת את הקונקשנים דרך מדינות המפרץ לתיירים המגיעים מאירופה ולכן הבחירה כעת היא ביעדים במזרח המדינה אליהם קל יותר להגיע מבנגקוק

הגעה פשוטה מבנגקוק ליעדים במזרח תאילנד. צילום: שימוש לפי זעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

המלחמה במזרח התיכון משנה את מפת התיירות בתאילנד: בעוד שהיעדים הדרומיים כמו פוקט וקראבי נפגעים עקב עליית מחירי טיסות וקושי בקונקשנים דרך המפרץ, תיירים מאירופה בוחרים להגיע ליעדים במזרח המדינה, כולל האיים קו צ'אנג וקו קוד שאליהם אפשר לטוס ישירות לבנגקוק ולהמשיך בנסיעה קצרה.

תיירים מגלים את גן העדן של קו קוד, צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

על פי Tourism Authority of Thailand, בשבועות האחרונים נרשמה עלייה ברורה בהתעניינות של תיירים אירופים וסוכנויות נסיעות ביעדים במזרח תאילנד. האיים קו צ'אנג וקו קוד שבמחוז טראט זוכים לביקוש גובר, בעיקר משום שמגיעים אליהם בקלות דרך בנגקוק, בלי הצורך בקונקשן יקר ומסובך במדינות המפרץ, שעליו תלויים רוב היעדים בדרום למי שמגיע מאירופה.

לדברי קאנוקקיטיקה קריטווטיקורן, מנהלת רשות התיירות לאזור המזרחי, המלחמה במזרח התיכון השפיעה פחות על האזור המזרחי מאשר על הדרום. כתוצאה מכך, תיירים רבים בוחרים לשהות תקופות ארוכות יותר ביעדים כמו פטאיה, וליהנות מהאיים הסמוכים.

קו צ'אנג - עלייה חדה בביקוש, צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

פיצ'איה תאצ'אי־אדיסאפ, נשיאת התאחדות התיירות והמלונות במחוז טראנג, מציינת כי הדרום כבר סופג ירידה חדה במספר התיירים האירופים, משום שהטיסות ליעדים כמו פוקט וקראבי תלויות בקונקשנים דרך המזרח התיכון, שעתידות לעלות משמעותית במחיר ולהיות פחות זמינות. לפי הרשויות, המגמה הזו צפויה להימשך לפחות עד נקיץ.

עם זאת, גורמים בענף מזהירים: אם המלחמה תימשך והדלק ימשיך לעלות, גם הביקוש למזרח תאילנד עלול להיפגע, ותיירים רבים יעדיפו לנפוש קרוב יותר לבית, בתוך אירופה או באזורים אחרים בטיסות ישירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר