צוללנים חילצו את גופותיהם של שבעה תיירים סינים ושל נהג רוסי, לאחר שהמיניבוס שבו נסעו צלל מתחת לקרח ושקע לקרקעית ימת באיקל שבדרום סיביר. נוסע סיני אחד הצליח להימלט מן הרכב השוקע, כך מסר מושל מחוז אירקוטסק.
על פי גורמים רשמיים, האוטובוס הסיע אזרחים סינים כאשר נפל דרך שכבת הקרח ביום שישי. בעקבות האירוע נפתחה חקירה פלילית. הרשויות ברוסיה ציינו כי התאונה אירעה באזור שבו עומק המים מגיע לכ־18 מטרים. פעולות האיתור הראשוניות בוצעו באמצעות מכשירים נשלטים מרחוק, ורק לאחר קביעת מיקום הרכב החלו הצלילות אל הקרקעית.
A video has emerged of the tragedy on Lake Baikal — a bus with Chinese tourists sank through the ice within seconds
— NEXTA (@nexta_tv) February 22, 2026
The incident occurred on February 20. Eight people were killed, including a 14-year-old child.
Only one passenger survived — he was pulled out with a rope right… pic.twitter.com/P1S3SqHIW1
המושל איגור קובזב מסר כי בין ההרוגים נמנים שבעה תיירים סינים, בהם נער בן 14, וכן הנהג הרוסי. הוא הביע תנחומים למשפחות הקורבנות ולחבריהם. התובעים המקומיים פתחו בחקירה פלילית לבירור נסיבות המקרה, בעוד שמשרד התיירות של אירקוטסק דיווח כי הסיור הופעל לכאורה על ידי חברה שאינה רשומה כדין. קובזב הדגיש כי התיירים נסעו באופן עצמאי וקרא למבקרים להשתמש אך ורק במפעילי סיורים רשמיים ומוסדרים.
לדברי הרשויות, תנאי ההצלה היו קשים במיוחד בשל הקור העז והסכנה שבצלילה במים קפואים. מצלמות מרחוק הופעלו כדי לאתר את הנמצאים בתוך הרכב בטרם ניתן היה להתחיל בצלילות. "ברצוני להזכיר לכם שוב כי היציאה לקרח של אגם באיקל אינה רק אסורה כעת - היא מסוכנת עד מוות", אמר המושל. הוא הוסיף כי התאונה הקטלנית התרחשה לאחר שני אירועי קרח נוספים בימים האחרונים, והביע צער על כך שהמקרים הקודמים לא שימשו אזהרה מספקת לציבור.
צוותי החירום חילצו שישה בני אדם מתקריות נפרדות של כלי רכב על האגם ביום שישי וביום שבת. גורמים רשמיים אישרו כי נוסע סיני אחד הצליח להימלט מהמיניבוס השוקע, בעוד יתר הנוסעים, כולל הנהג, אותרו מאוחר יותר על ידי צוללנים לאחר שהמצלמות קבעו את מיקום השרידים. עומק המים באתר התאונה חייב תכנון מדוקדק בתנאי קיפאון, וצוותי החיפוש תיאמו את עבודתם סביב הבקיע שנפער בקרח בעת נפילת הרכב.
ימת באיקל, הנחשבת לאגם המים המתוקים העמוק ביותר בעולם, מהווה מוקד משיכה מרכזי למבקרים מקומיים ובינלאומיים, ולעיתים קרובות קופאת במהלך חורפי סיביר הארוכים. האזור נהנה בשנים האחרונות מעלייה בתיירות במסגרת הסדר פטור מוויזה בין רוסיה לסין: בין שלושה לארבעה מיליון מבקרים דווחו בשנת 2019, ותיירים סינים היוו כ־51% מכלל המבקרים בשנת 2025. המספר הכולל של המבקרים אשתקד ירד בכ־1.6% לעומת השנה הקודמת, אך גורמים בענף העריכו כי התוכנית ללא ויזה צפויה לעודד עלייה משמעותית נוספת בהגעת תיירים בעונת הקיץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
