עלי אנצארי. חשוד שהעביר כספים למשמרות המהפכה . צילום: 27א

צעד דרמטי: בוקינג הסירה נכסים של טייקון איראני

איש העסקים עלי אנצארי, המחזיק בנכסים המתפרסמים בבוקינג, חשוד כי העביר כספים למשמרות המהפכה, המוגדרות ארגון טרור באירופה, ארה"ב וקנדה

סוכנות התיירות בוקינג החלה להסיר מהאתר מלונות ולבטל מאות הזמנות בעקבות בדיקה מחודשת של נכסים הקשורים לכאורה לאיש העסקים האיראני עלי אנצארי, כך דווח בפיינשל טיימס.

מימד מרכזי בפרשה קשור לסנקציות שהוטלו על אנצארי. הסנקציות נובעות מחשד להעברת מיליוני דולרים למשמרות המהפכה האיראניים באמצעות מנגנוני נדל"ן ותוך שימוש בבנק Ayandeh Bank. משמרות המהפכה מוגדר כארגון טרור על ידי האיחוד האירופי, קנדה וארצות הברית, מסגרת שסיפקה את הבסיס ללחץ הגובר על פלטפורמות דיגיטליות לבחון חשיפות סיכון וציות.

הסירה נכסים. בוקינג, צילום: רויטרס

לפי סיקור בגרמניה, בין המלונות שהוסרו נכללו שני נכסים מוכרים בפרנקפורט: Hilton Frankfurt City Center ו-Hilton Frankfurt Gravenbruch.

לפי הפרסום, תיק הנכסים של אנצארי משתרע דרך רשת מורכבת של חברות חוץ (offshore) וכולל גם מספר נכסי נדל"ן בבריטניה. מבנה הבעלות והיקף האחזקות הוצגו כחלק מבדיקה רחבה יותר של נכסים הקשורים לאיש העסקים.

המנהיג העליון חמינאי בפגישה עם בכירי משמרות המהפכה, ארכיון, צילום: רויטרס

הצעדים של בוקינג משקפים תגובה לחששות בתחום הציות הרגולטורי. במסגרת המהלך הוסרו נכסים מהרשימות ובוטלו מאות הזמנות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...