פיצחה את השיטה?. צילום: רשתות חברתיות

תיירת חושפת: שיטת הטיול הפרובוקטיבית שחוסכת אוכל, שתייה ולינה

תיירת שמטיילת לבדה בעולם טוענת שמצאה דרך לא שגרתית לחסוך כסף ולטייל “כמו מקומית”

אורסויה לורינץ, בת 34, שנמצאת כבר כמעט עשור במסעות ברחבי העולם, שיתפה את עוקביה כי בכל יעד חדש היא פותחת אפליקציית היכרויות ומחפשת גבר מקומי שמוכן להיות “החבר הזמני” שלה למשך ימי הביקור.

לדבריה, הכול נעשה בשקיפות מלאה. “אני תמיד אומרת מראש שזה זמני", הסבירה, “בדרך כלל זה נמשך שבוע, תלוי כמה זמן אני נשארת במדינה".

חבר זמני בכל מדינה, צילום: רשתות חברתיות

אוכל, סיורים ולפעמים גם לינה

לורינץ מספרת שהקשרים הקצרים מעניקים לה יתרון משמעותי כמטיילת בודדת: ארוחות חינם, שתייה, בישולים ביתיים, סיורים לא מתוירים ולעיתים גם מקום לישון בו, אם יש חיבור טוב.

“אני לא משתמשת בהם בשביל חופשות חינם”, הדגישה, “יותר בשביל אוכל, שתייה והיכרות אמיתית עם המקום. כשאני עוזבת את המדינה הקשר נגמר".

להימנע ממלכודות תיירים

לטענתה, היתרון הגדול הוא היכרות עם חיי היום־יום האמיתיים של המדינה. “מקומיים מכירים פינות סודיות, מסורות ומקומות שסוכנויות נסיעות לא יראו לך”, אמרה. “זו דרך לחוות מדינה בצורה הרבה יותר ייחודית". נוסף על כך, הם מכירים את מלכודות התיירים שמהן מומלץ להימנע.

חופש מוחלט - בלי התחייבויות

לורינץ החלה לטייל לבדה ב־2016, לאחר שעזבה את עבודתה ומכרה את דירתה. היא מדגישה שהטיול לבד מאפשר לה חופש מוחלט.

“אני לא אוהבת להיות כבולה ללוח זמנים של מישהו אחר או לצרכים של בן זוג קבוע”, אמרה. “ככה אני יכולה להגיע ולעזוב מתי שמתאים לי".

פותחת אפליקציית היכרויות בכל יעד שאליו מגיעה, צילום: רשתות חברתיות

ברשתות החברתיות השיטה שלה מעוררת לא מעט תגובות, אך גם לא מעט הצעות. “אני מקבלת הודעות מגברים מכל העולם שמציעים להיות החבר שלי לשבוע", סיפרה. 

למרות הביקורת והספקות סביב נושא הבטיחות, שעליו לא פירטה, לורינץ אומרת שהיא מקווה שהחשיפה תתרום לנרמול חופש הבחירה של נשים. “נשים צריכות להרגיש חופשיות יותר", סיכמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...