"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הביקוש בשיא: כמעט 100 אלף מבקרים תוך פחות משבועיים
"אנחנו תמיד בעונה" - היעד שחווה קאמבק תיירותי ממשיך לשבור שיאים
יעד מגוון - חופים, ספארי והרים. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הביקוש בשיא: כמעט 100 אלף מבקרים תוך פחות משבועיים

"אנחנו תמיד בעונה" - היעד שחווה קאמבק תיירותי ממשיך לשבור שיאים

ליאת מופז מילצ'ן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

סרי לנקה חווה בשנים האחרונות מה שנראה כמו קאמבק תיירותי מרשים. בשנת 2024 ביקרו במדינה יותר מ־2.05 מיליון תיירים - זינוק של כ־38% לעומת השנה שקדמה לה.

המגמה נמשכה ואף התחזקה ב־2025, עם למעלה מ־2.3 מיליון מבקרים, והיעד הבא כבר סומן: 3 מיליון תיירים בשנת 2026.

סרי לנקה שוברת שיאים, צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

על פי נתוני רשות פיתוח התיירות של סרי לנקה, במהלך 11 הימים הראשונים בלבד של שנת 2026 נכנסו למדינה מספר שיא של 94,041 תיירים.

המדינה המובילה במספר המבקרים היא הודו, עם 11,367 תיירים שהגיעו בתחילת השנה. אחריה ניצבות רוסיה עם 8,425 מבקרים, בריטניה עם 6,067 תיירים וגרמניה עם 5,306.

הרשויות מציינות כי שנת 2025 הייתה השנה החזקה ביותר לתיירות מאז 2018, עם שיא במספר כניסות התיירים. גם ההכנסות מהענף הציגו מגמת עלייה: ההכנסות מתיירות עלו ב־1.6% לעומת שנת 2024, והסתכמו ב־3.219 מיליארד דולר במהלך 2025.

הנתונים מחזקים את מעמדה של סרי לנקה כיעד תיירותי מתחדש באסיה, ומעידים על המשך האמון של שווקים מרכזיים בענף התיירות המקומי עם פתיחת השנה החדשה.

יעד שמתאים לתיירות כל השנה, צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

לדברי נשיא לשכת התיירות והתעשייה של סרי לנקה (CTISL), א.מ. ג’אופר, היתרון הגדול של סרי לנקה הוא הגיוון: אקלים הררי קריר באזור קאנדי, חופים טרופיים בדרום, טבע פראי, תרבות ומורשת והכול במרחק נסיעה קצר יחסית.

בנוסף, בניגוד לאירופה או ליעדים עונתיים אחרים, סרי לנקה היא יעד שמתאים לתיירות כמעט כל השנה. “אנחנו תמיד בעונה", הוא מדגיש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...