13 יעדי "הכל כלול" הכי משתלמים השנה

מחפשים חופשה קרובה ולא יקרה? • בבולגריה תמצאו מחיר ממוצע של 3,264 שקלים לאדם לשבוע בחבילת הכל כלול • בקרואטיה ירידת המחירים הגדולה ביותר • ומי התייקרה?

מונטנגרו. גם ברשימה. צילום: שחר שפירו

עכשיו זה כנראה הזמן להתחיל לתכנן את חופשת קיץ 2026, כשחברות התיירות משיקות את מבצעי ינואר. סקר חדש חושף מהם היעדים הזולים ביותר לחופשה, ביעדים קרובים (המזה"ת ואירופה) וגם ביעדים רחוקים.

חברת TravelSupermarket בדקה את מחירי חבילות הנופש על בסיס הכל כלול בכמה מהיעדים הפופולריים ביותר באירופה ובאפריקה. הבדיקה התבססה על חיפושי חופשות שבוצעו בין 5 באוקטובר 2025 ל־4 בינואר 2026, עבור נסיעות בין מאי לספטמבר 2026.

בולגריה. במקום הראשון ביעד הזול והקרוב, צילום: גטי אימג'ס

במקום הראשון דורגה בולגריה, עם מחיר ממוצע של 760 ליש״ט (3,264 שקלים) לאדם לשבוע בחבילת הכל כלול. עם זאת, נמצאו גם חבילות זולות במיוחד, החל מ־239 ליש״ט לאדם לשבוע. בולגריה מוזכרת לעתים קרובות כאחד היעדים הזולים ביותר באירופה, ובשנה שעברה אף נבחרה העיר נסבר לאחד מיעדי החוף הזולים, עם בירה במחיר של כ־1.60 ליש״ט.

במקום השני נמצאת מרוקו, עם מחיר ממוצע של 852 ליש״ט (3,656 שקלים) לחבילת הכל כלול. מרוקו נחשבת ליעד פופולרי לשמש חורפית, עם ערים מבוקשות כמו מרקש, אגאדיר ופאס. גם כאן ניתן למצוא חבילות זולות במיוחד, החל מ־259 ליש״ט לאדם. יעדים זולים נוספים כוללים את מלטה עם מחיר ממוצע של 862 ליש״ט, אחריה ספרד עם 888 ליש״ט ותוניסיה עם 934 ליש״ט.

נווה מדבר במרוקו. מקום שני ביעדים הקרובים והזולים, צילום: cdrin, שאטרסטוק

בקרואטיה ירידת המחירים הגדולה ביותר

עם זאת, בכל הנוגע לירידות מחירים, קרואטיה רשמה את הירידה הגדולה ביותר. מחירי החופשות שם ירדו בממוצע ב־136 ליש״ט לאדם, ירידה של כ־22 אחוזים. לעומת זאת, תוניסיה ומרוקו אמנם עדיין נמנות עם היעדים הזולים ביותר, אך מחירן נמצא במגמת עלייה. חופשות בתוניסיה התייקרו ב־170 ליש״ט לעומת השנה שעברה, עלייה של 22 אחוזים, ובמרוקו נרשמה עלייה של 125 ליש״ט, כ־17 אחוזים.

חוף הקרן המוזהבת, קרואטיה. ירידת מחירים, צילום: GettyImages

כריס וובר, ראש תחום חופשות ומבצעים ב־TravelSupermarket, אמר כי בולגריה צפויה לחזור ולהיות יעד הכל כלול הזול והמוביל. לדבריו, למרות ההתייקרויות, תוניסיה ומרוקו עדיין נמצאות בחמישייה הפותחת של היעדים הזולים ביותר, ומשפחות יכולות למצוא בהן תמורה טובה למחיר.

13 המדינות הזולות ביותר ליעדים קרובים (המזריח התיכון ואירופה) בקיץ 2026, מחיר ממוצע לשבוע הכל כלול, ללא טיסה:

 

בקטגוריית היעדים הרחוקים הזולים ביותר, כף ורדה (ממערב לאפריקה) דורגה במקום הראשון. חופשת הכל כלול ממוצעת עולה שם 1,247 ליש״ט, ירידה של שישה אחוזים לעומת השנה שעברה. אחריה דורגו איחוד האמירויות עם 1,297 ליש״ט וירידה של תשעה אחוזים, והרפובליקה הדומיניקנית עם 1,664 ליש״ט וירידה של ארבעה אחוזים.

פילים בסרי לנקה. עליית מחירים, צילום: משה שי

איפה עלו מחירים?

יעדים שבהם נרשמה עליית מחירים כוללים את סרי לנקה, שהתייקרה ב־22 אחוזים לעומת 2025, ואת ג׳מייקה עם עלייה של 16 אחוזים. האיים המלדיביים הם היעד היחיד שבו מחירי חבילות הכל כלול נותרו ללא שינוי, עם ממוצע של 1,857 ליש״ט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר