בית חב"ד בנפאל פונה - "מפחדים שהאיראנים יחשבו שיש פה מרגלים ישראלים"

בית חב"ד בנפאל נדרש להתפנות מיידית - הרקע הוא ככל הנראה אנטישמי

בית חב"ד בנפאל (ארכיון). צילום: חני ליפשיץ

בית חב״ד בקטמנדו, שפועל למען ישראלים ותיירים יהודים כבר כמעט שני עשורים, ניצב בפני משבר חריף: בעל הנכס הודיע לשליחים חני וחזקי ליפשיץ לעזוב באופן מיידי.

חני מספרת כי במהלך החודשים האחרונים דרש בעל הנכס להסיר את השלטים בעברית והעלה את שכר הדירה בצורה משמעותית, מה שמחזק חשד לרקע אנטישמי.

לדבריה, “הארוחה האחרונה של שבת התקיימה במלון, וכעת אנחנו מחפשים מקום חלופי כבר בימים הקרובים”.

בית חב"ד בנפאל - מקום מקלט לישראלים (ארכיון), צילום: באדיבות בית חב"ד

לשאלה היכן היא ובעלה מתגוררים כעת השיבה חני “אנחנו בסדר. מסתדרים. לא דואגים לעצמנו - הדאגה שלנו היא עבור הישראלים שמגיעים לכאן וזקוקים לנו".

חני מספרת כי בעל הנכס אף ביקש במפורש מישראלים לא לדבר בעברית במתחם. “הוא אמר שלא רוצה שאיראנים יחשבו שיש כאן מרגלים ישראלים".

המצב גרם להלם בקרב הקהילה הישראלית והיהודית המקומית. בית חב״ד בקטמנדו נחשב למוקד מרכזי עבור תיירים ישראלים בנפאל, ומציע שירותי דת, חינוך יהודי, סעודות שבת וחגים, וכן תמיכה לישראלים במצבי חירום.

בספטמבר האחרון המקום היווה נקודת מפלט ומחסה עבור הישראלים ששהו במדינה בזמן ההפגנות האלימות שהתרחשו.

חני ובעלה הביעו תקווה למצוא מקום חלופי במהרה, כדי להמשיך את הפעילות ולהיות זמינים עבור הקהילה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר