זוג הורים מסקוטלנד יצאו עם שני ילדיהם הקטנים, בני שנה ושש, לחופשה משפחתית ראשונה באנטליה שבטורקיה, אך החופשה השתבשה במהרה כששני הילדים חלו קשה והובהלו לבית חולים בהפרש של כמה ימים בלבד.
אייבי, בת 25, הגיעה לאנטליה בסוף נובמבר יחד עם בן זוגה דרי, עם שני הבנים תיאו בן השש ובלייק בן השנה, ועם הוריה, במסגרת הנסיעה המשפחתית הראשונה שלהם לחו"ל. ביום הראשון לחופשה, תיאו, הסובל מאסתמה, התעורר עם שיעול וחום גבוה. העובדה שהוא חולה אסתמה החמירה את המצב, והרופא באתר הנופש שלח אותו מייד לבית החולים. שם אובחן בברונכיטיס ובדלקת בדרכי הנשימה, אושפז וקיבל אנטיביוטיקה בעירוי, נוזלים, סטרואידים, אינהלציות וחמצן.
למחרת, אחרי שתיאו חזר למלון, נדמה היה שהמצב משתפר, אבל אז בלייק, בן השנה, נהיה לפתע חולה מאוד והובהל גם הוא לבית החולים. הוא אובחן בדלקת בדרכי הנשימה ובלחץ על הריאות. בלייק נשאר באשפוז לכל סוף השבוע והוגדר כלא כשיר לטיסה חזרה הביתה, שהייתה אמורה להתקיים היום, (שלישי).
בנוסף למצוקה והפחד סביב אשפוז הילדים, המשפחה ניצבת גם בפני עלות של 1,500 ליש״ט, הכוללת טיפול חירום, הסעות ותרופות, כשחברת הביטוח תסכים להחזיר את הכסף רק לאחר שיחזרו לבריטניה, אך בלייק כרגע אינו רשאי לטוס. המשפחה קיבלה גם הודעה שרק אחד ההורים יכול להישאר עם בלייק בזמן האשפוז, מה שעלול לפצל אותם.
"מה שאמור היה להיות שבוע כיפי, עם בלייק שזה עתה חגג שנה, הפך לאסון. ידעתי שמשהו לא בסדר כשתיאו התעורר ביום חמישי. שניהם כבר חוו דלקת בעבר, אבל אף פעם לא ברמה כזו שמצריכה אשפוז. הם תמיד מתאוששים מהר. אנחנו לא יודעים איך הם נדבקו, והמחסום הלשוני מקשה מאוד. זה פשוט בלתי נתפס ששניהם הובהלו לבית חולים. זה לחץ שלא ניתן לתאר", אמרה האם אייבי.
"אני מרגישה שנקרעת לשניים. בלייק מושך שוב ושוב את העירוי שלו וזקוק להשגחה צמודה ממני ומדרי כי הוא כל כך קטן. אני לא מסוגלת לעשות את זה לבד. ותיאו, למרות ששוחרר, עדיין לא מרגיש טוב, ואני לא רוצה שירגיש מנותק מאמא שלו. זה כואב לחשוב שאיאלץ להישאר לבד במקום זר בזמן שהשאר נוסעים. זו פשוט סיוט. אנחנו מוצפים ולא יודעים מתי נוכל לחזור. אפילו מקום לינה למחר אין לנו עדיין".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו