לקפוץ לפריז בלי לעזוב את הארץ: כשמגיעים למלון בזאר, מרגישים שנכנסים למפגש בין עבר להווה. המלון שוכן במבנה באוהאוס ונקרא בעבר "בית מוזאפר", על שמו של שייח' עבדול קאדר אל-מוזאפר, פרדסן עשיר וחבר מועצת העירייה. המבנה הוקם כחלק מחזונו של מוזאפר להפוך את יפו לעיר מודרנית, בהשראת השדרות האירופיות של פריז.
כל פינה - מוזיאון חי
כשעוברים דרך דלתות המלון, נכנסים לסיפור שנמשך כבר מאה שנה. זהו המלון הראשון בקולקציית פתאל COLORS, כאשר כל מלון בה מספר את סיפורו הייחודי. כשעוברים בלובי המעוצב, חוסבים על מה שהמקום היה פעם - יריד מכירות רועש. זה הסביר את השם בזאר - בין הקירות האלו התנהלו עסקאות, שיחות וחיי מסחר סוערים, והיום הם מארחים חוויות מסוג אחר - תרבות, אמנות, קולינריה ורוגע.
פריז בלב יפו: ביקור במלון בזאר // צילום: ויקי מורדוכוביץ׳
מהרגע הראשון מתהפנטים מקסם הצבעוניות. שילוב ייחודי של יצירות אמנות מקומית, רהיטים שנראים כאילו נאספו משוק הפשפשים הסמוך ותערוכה עכשווית של אמנים יפואיים הפכו כל פינה לסיפור בפני עצמו. היה מרגש לדעת שכל היצירות הוזמנו במיוחד, וכל אחת מהן מעניקה פרשנות אחרת לאופייה של יפו. התחושה הייתה ממש כמו ביקור במוזיאון חי.
חופשה עם טוויסט אורבני
במלון 104 חדרים וסוויטות והושקעו בו יותר מ-90 מיליון שקלים. החדר שילב אינטימיות עם תחכום מודרני, בעיצוב אורבני חכם, וכלל כל מה שצריך לחופשה מושלמת: מרפסת הצופה אל שדרות ירושלים, מכונת קפה עם מגוון קפסולות, מיטה רחבה ונוחה במיוחד עם כלי מיטה רכים ומעוצבים, מגבות וחלוקים לבנים כשלג. בלובי חיכתה גם מכונת קפה לשימוש חופשי של האורחים בכל שעות היממה - עוד תוספת קטנה שהשלימה את תחושת הפינוק.
פרט נוסף - שימוש בטכנולוגיה המאפשרת שליטה מרחוק בחדר: אפשר לפתוח את הדלת, להדליק או לכבות את המזגן ולבצע פעולות נוספות ישירות מהנייד, ללא צורך בכרטיס מגנטי.
טעם של פריז
בערב יורדים ל-Palette, הביסטרו הפריזאי הצמוד למלון. זה לא עוד מקום לאכול בו, זו מסעדה עם נשמה. מוזיקה צרפתית קלילה מילאה את החלל, כוסות יין נצנצו על השולחנות הצפופים, והריחות לוקחים ישירות לרחובות פריז. התפריט מבוסס על קלאסיקות צרפתיות, אך האווירה הייתה יפואית לחלוטין - קצב מהיר, שיחות רועמות וחיוכים מכל עבר.
על התפריט חתום השף רועי דורי, שחזר לתל אביב מהצפון כדי להקים את Palette. הוא בנה תפריט ששומר על איזון עדין בין נגיעות מקומיות לטכניקות צרפתיות קלאסיות - והתוצאה: מדויקת, נגישה ובגובה העיניים, בדיוק כמו בפריז עצמה. ואז הגיעו הקינוחים... מוס שוקולד עם מלח ים - חלום אמיתי. קשה להסביר במילים, אבל הטעם מלווה עוד זמן רב אחרי שהצלחת התרוקנה.
קפה על הגג
ההפתעה הגדולה חיכתה לנו גם אחרי הארוחה, על גג המלון. משם נשקף מראה עוצר נשימה: מצד אחד הים הכחול, מצד שני סמטאות יפו העתיקה, ובתווך - תל אביב המודרנית. פשוט לשבת עם כוס קפה מול הנוף ולתת לעצמכם רגע לעצור.
את ארוחת הבוקר אוכלים שוב בביסטרו. השפע היה מרשים: סלטים צבעוניים, דגים כבושים, מאפים ופירות טריים. לפי בקשת האורחים, מכינים במקום מנות חמות וביצים בכל סגנון. ביצי בנדיקט על מצע בריוש עם סלמון מעושן - מנה שנראתה כמו יצירת אמנות, ונטעמה לא פחות מגן עדן.
סיפור שממשיך להיכתב
בין לבין יצאנו לטייל בסביבה. כמה צעדים מהמלון נמצאים שוק הפשפשים, גלריות קטנות, בתי קפה שכונתיים ומסעדות של אוכל ביתי. בכל פינת רחוב נחשף רובד נוסף של העיר - רב־תרבותית, צבעונית, מלאה בהרמוניה מיוחדת. במרחק הליכה קצר פגשנו את סמטאות יפו העתיקה, וכמובן טיילת תל אביבית שוקקת אנשים - כאלה שיצאו לשיעור יוגה בשקיעה, לטיול רגלי או לבילוי עם הכלב.
זה לא רק מלון, אלא יצירה שמצליחה לחבר בין העבר לעולם המודרני.
כתובת: שדרות ירושלים 22 יפו תל אביב
מחיר לזוג לילה החל מ-859 שקלים בסוף השבוע ו-647 שקלים באמצע השבוע
הכותבת היתה אורחת של מלון בזאר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו