הסערה הטרופית "אטפה", הגיעה אתמול (ראשון) לדרום סין והביאה לגל חדש של שיבושי תחבורה ברחבי אסיה. הסערה פגעה סמוך לאזור החוף בגואנגדונג בסביבות 8:50 בבוקר לפי הזמן המקומי.
נמל התעופה הבינלאומי של הונג קונג (HKG), מוקד אזורי מרכזי, היה שדה התעופה העיקרי שנפגע, עם כ־100 ביטולי טיסות. אחד המסלולים נסגר לאחר שטיסת HK Express מבייג׳ינג סטתה אל הדשא בעת הנחיתה. לפי הדיווחים, נראה עשן יוצא מכן הנחיתה של המטוס בשלב מסוים. לא דווח על נפגעים.
כ־60,000 בני אדם פונו ברחבי גואנגדונג (בדרום סין) עד יום ראשון בצהריים. לאחר מכן הסופה נעה לכיוון צפון־מערב. ביטול הטיסות בהונג קונג השפיע על החברות קת'אי פסיפיק, הונג קונג איירליינז, ורוב הביטולים היו לטיסות מטייוואן, סינגפור, שנגחאי ובנגקוק.
הביטולים בשדה התעופה של הונג קונג יצרו אפקט דומינו שיצר עיכובים ודרש הזמנות מחדש בשדות תעופה אחרים באזור, כולל ביפן, סינגפור ובתאילנד. אלפי נוסעים נתקעו בשדות תעופה מרכזיים כגון Suvarnabhumi בבנגקוק, בייג׳ינג, קנסאי באוסקה וצ'אנגי בסינגפור.
הנוסעים התבקשו לעקוב אחר עדכוני חברות התעופה ולהזמין מחדש את נסיעותיהם לפי הצורך. Cathay Pacific הציעה סיוע בתיאום מחדש או בהחזרים, והומלץ לנוסעים לבדוק את אתר האינטרנט של החברה לעדכונים בזמן אמת ולהגיע מוקדם כדי להקל על ההזמנה מחדש.
מקאו הכריזה אף היא על סגירת בתי ספר ועסקים. בשנזן נסגרו בתי הספר, ורשת התחבורה של גואנגדונג השביתה חלק משירותי הרכבת והמעבורות.
בעוד שווייטנאם ותאילנד לא נפגעו ישירות, בצפון וייטנאם ירדו גשמים עזים. הרשויות בהונג קונג השעו דיונים בבתי המשפט וסגרו את בתי הספר והתושבים הונחו להישאר בבתים ולהימנע מאזורי החוף. שירותי רכבת ומעבורות הושעו באזורים שנפגעו, כאשר המפעילים נערכו לחדש את השירות עם השתפרות התנאים.
עד יום שני בבוקר קיבלה הממשלה יותר מ־160 דיווחים על עצים שקרסו ושלושה מקרי הצפה. שנים־עשר בני אדם נפצעו ופונו לבתי חולים. מאות ביקשו מקלט במרכזים זמניים, והרחובות נותרו שקטים בעוד הרשויות עקבו אחר המצב והוציאו אזהרות. נוסעים רבים עדיין תקועים בנמלי התעופה ברחבי אסיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
