אתם שומרים מספיק טוב על החפצים בחו"ל? בתיעוד שפורסם בשבוע החולף בחשבון הטיקטוק venezia busca documentos, נראית צעירה במטרו מנסה לכייס חפצים מתוך תיק של נוסעת שנמצאת על ידה – והכל מתועד. החשודה נמצאת עם תיק מלפניה שמסתיר את ידיה שמנסות לחטט בתיק של האישה שעומדת לידה. היא מתקרבת ככה שהתיק הגדול צמוד לתיק של האישה ואז רואים את תנועות הידיים שלה דרך התיק הגדול.
האישה ניצלה מהכיוס מכיוון שהגיעה לתחנה שבה היא צריכה לרדת. באותו רגע גם האישה תיעדה את ניסיון הגניבה צעקה בקול "היזהרו מכייסים", כדי שכולם יהיו עירניים.
במקרה נוסף, תועדה על חם כייסת בפירנצה, אשר פותחת באין מפריע תיק של תיירת שהלכה מולה. הבחור אשר תיעד את הכיוס צעק באותו רגע "כייסת, כייסת". הכייסת ההמומה הסתובבה ולאחר מכן עזבה את המקום.
מקרה נוסף תועד כבר לאחר מעשה, כאשר הבחור שתפס את החשודה בכיוס אמר לה "אנחנו הולכים עכשיו למשטרה" והיא דוחפת אותו מצידה. "בבטן של החשודה בכיוס יש ככל הנראה כרית כדי שיחשבו שהיא בהיריון. הבחור שתיעד נשמע אומר "הן תמיד 'בהיריון'" וממשיך להזהיר אנשים מפניה.
כייסות באיטליה היא עסק רווחי. על פי הערכות של משטרת מילאנו, הכנסות חודשיות של חבורה בת 50 כייסים יכולות להגיע למאות אלפי יורו. כלומר מדובר בעסק שמגלגל מיליוני יורו באיטליה.
איך כייסים פועלים?
הכייסים בכל העולם עובדים בשיטות דומות - הסחות דעת, דחיפות קלות, "התנגשויות מקריות", פנייה לעזרה מזויפת או פשוט חטיפה מהירה ברגע של חוסר ריכוז. יש מי שיניח עיתון או כובע על שולחן בבית קפה וייקח איתו גם את הטלפון שלכם. אחרים עובדים בזוגות - אחד יסיח את הדעת, השני יגנוב. בערים מסוימות נפוצה גם חטיפה על אופניים או קטנוע. ברוב המקרים זה קורה בשנייה - ולרוב תגלו את זה מאוחר מדי.
בסוף, תיירים הם מטרה קלה - הם לא מכירים את העיר, הם עסוקים בלצלם, להתפעל או לנווט עם גוגל מפות. לכן גם בערים שלא נחשבות ל"קלאסיות" בתחום, קל מאוד למצוא מישהו שלא שם לב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
