הזמנתם חשבון במסעדה באיטליה? שימו לב לחיובים הלא צפויים. צילום: נוצר באמצעות AI

חתכתם עוגה? פיזרתם פלפל? החיובים ההזויים שמחכים לכם במסעדות באיטליה

כמה שווה תיבול פיצה באיטליה? סועדים הופתעו מהחיובים שגילו בחשבון • האם מדובר בגימיק או דרך יצירתית להגדיל את החשבון?

סועד במסעדה בבארי, שבדרום איטליה, נשאר המום לאחר שגילה שבפיצרייה העירונית בה סעד חויב ב־0.50 אירו (כ־1.85 ש"ח) רק על כך שביקש תבלין פלפל על הפיצה.

הוא הזמין שתי פיצות, בקבוק מים ובירה - אך שורת החיוב המפתיעה על התבלין הציתה סערה ברשת.

גולשים זועמים כינו את התשלום "מגוחך" ו"עלוב", בעוד אחרים דווקא הגנו על המסעדה בטענה שתוספת מרכיבים תמיד צריכה לעלות כסף, גם כשמדובר רק בתבלין.

החשבון שהועלה לרשת הראה את הפלפל מתועד ישירות מתחת לפריט הפיצה, עם תוספת המחיר לצידו.

זו אינה הפעם הראשונה בה חיוב יוצא דופן ממסעדה באיטליה הופך לכותרת: רק לפני שבועות אחדים, קונדיטוריה בצפון המדינה עוררה זעם כאשר חייבה לקוחה על כך שביקשה לחצות קרואסון לשניים.

בעל המקום אף הגן על המהלך, בטענה שהתשלום נועד לכסות שימוש בצלחת נוספת, מפית ו"מיומנות" החיתוך.

גם בשנה שעברה דווח על מקרה דומה בעיר ארצו, שם חויבה אישה בכ־200 שקלים על חיתוך עוגת יום ההולדת שלה במסעדה.

ולא רק תיבול או חיתוך - לאחרונה לקוח נוסף גילה במסעדה חיוב מסתורי בשם “S Charge” בגובה 2.75% מהחשבון, למרות ששילם במזומן - מה ששולל את האפשרות שמדובר בעמלת אשראי.

לקוח אחר גילה השבוע כי אפילו בקשה להוריד מרכיב מהמנה עלולה להכביד על החשבון. הלקוח התלונן כי נאלץ לשלם 1.50 אירו נוספים רק כי ביקש להזמין פיצה ללא עגבניות. החשבון שפורסם ברשת הציג את התשלום הנוסף תחת הסימון "no pomodorini" (ללא עגבניות).

הדיון סביב חיובים "חבויים" במסעדות האיטלקיות רק הולך ומתרחב והשאלה שנותרה פתוחה היא האם מדובר בגימיק עסקי שנוי במחלוקת, או פשוט עוד דרך יצירתית להגדיל את ההכנסות.

אז בפעם הבאה שאתם מזמינים במסעדה באיטליה, אל תשכחו לעבור על החשבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...