למרות הדיווחים על הפגנות אנטי-ישראליות בערים מסוימות ביוון, ובמיוחד באתונה וסלוניקי, נראה שרוב הישראלים פשוט מסרבים לוותר על חופשת הקיץ המתוכננת וממשיכים לנהור ליוון בהמוניהם.
"בחרתי לא לבטל את החופשה כי אני באמת צריכה את החופש הזה", מספרת ד' ממרכז הארץ, שמתכננת לטוס ביום ראשון הקרוב לסלוניקי. "זה בשבילי כמו אוויר לנשימה, במיוחד על רקע הטירוף שמתחולל בארץ בשנתיים האחרונות".
עוד הוסיפה: "אני עוקבת אחרי ההתפתחויות, מתנהלת בזהירות ואחריות, אבל לא מוכנה לוותר על רגע של שקט ושל שפיות. דווקא בתקופה כזו, חשוב לי להמשיך לחיות, לא להיכנע לפחד, ולהזכיר לעצמי שיש גם יופי ושפיות בעולם".
גם משפחות לא ממהרות לשנות תוכניות. א', שממריא בשבוע הבא עם משפחתו לרודוס, אומר: "אנחנו לא מתרגשים מהדיבורים על אנטישמיות. הזמנו מלון 'הכול כלול' עם המון פעילויות לילדים, ואנחנו בטוחים שיהיה לנו כיף. שמנו לב שהיוונים הודיעו על תגבור אבטחה ואנחנו מרגישים בטוחים לגמרי"
בחברות התעופה הישראליות מדווחים על תפוסה מלאה בטיסות ליוון. בישראייר, ארקיע ואל על מבהירים: לא רק שאין ביטולים - המטוסים מלאים עד אפס מקום.
באשת טורס אומרים כי נרשמה ירידה קלה בהזמנות, אך ללא ביטולים.
לדברי תמר גרזון, מנכ"לית קבוצת גוליבר, חלה תזוזה קלה בהרגלי ההזמנה של הקהל הישראלי: "בעוד שיוון הייתה באופן מסורתי היעד המבוקש ביותר לקיץ, אנחנו רואים עלייה בהזמנות לבולגריה, שתפסה את מקומה כעת כיעד הקיץ המוביל. מדובר ביעד קרוב, נגיש, וללא חשש מהפגנות אנטי-ישראליות שמורגשות בחלק מיעדי יוון בעת הזו."
עם זאת, היא מדגישה כי: "הרבה ישראלים ממשיכים לטוס ליוון וליהנות ממנה, גם בימים אלה - תוך התאמות כמו התרחקות מאזורים רגישים והצנעת סממנים ישראליים. כמעט ואין ביטולים".
לדברי ניר מזור סמנכ״ל קשרי תעופה: "הרוב המכריע של היוונים ידידים נאמנים, חביבים ואדיבים לכל תייר כולל הישראלים. עובדה היא שאין שום שינוי בהנחיות המדינה מה7/10 מלבד לשמור על מרחק מהפגנות ולא להיגרר לפרובוקציות. אני יכול לציין שמתוך עשרה יעדים הבולטים בהזמנות, גם השבוע שישה הם ביוון".
גם במלונות פתאל וישרוטל ביוון לא נרשמו ביטולים. המלונות בתפוסה מלאה ומתפקדים כרגיל.
המסר מהשטח ברור: הקיץ בעיצומו, והישראלים לא מוכנים לוותר על רגע של נחת - גם אם מדובר בטיסה ליעד שמעורר כותרות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
