המלחמה הממושכת הביאה לירידה דרמטית במספר התיירים שהגיעו לישראל מרחבי העולם, מה שגרם לפגיעה משמעותית בבתי המלון ובאתרים בירושלים שמסתמכים על אחוזים נכבדים של תיירות חוץ. בעקבות כך, החליטו במלון פרימה פארק ירושלים ללכת על שינוי כיוון ולהתחבר מחדש לתיירות המקומית על מנת לסגור את הפער הגדול שנוצר.
במלון הודיעו על שיתוף פעולה מיוחד עם יקבי ירושלים, במסגרתו אורחי המלון יוכלו ליהנות מהטבות בלעדיות ומחירים מיוחדים לביקור הכולל שורת פעילויות שיאפשרו להעמיק ולהתחבר לעולמו המרתק של היין המקומי. מרכז המבקרים של היקב שנחשב לאחד מעשרת היקבים הגדולים בישראל ממוקם בטחנת הרוח ההיסטורית מונטפיורי, בשכונת משכנות שאננים וצופה אל העיר העתיקה של ירושלים.
מלון פרימה פארק ירושלים מכיל 217 המעוצבים גם הם בהשראת חבל היין ורוח האזור. הוא ממוקם בכניסה לבירה ליד גשר המיתרים. לרגל השקת שיתוף הפעולה החגיגי הוזמנתי לסיור מיוחד באחד הכרמים של יקבי ירושלים, הממוקם בפאתי הבירה למרגלות הר המנוחות.
בכרם שבו מגדלים את זן הענבים האיכותי קברנה סוביניון, טעמנו מגוון יינות תוצרת היקב במספר סדרות איכות. גידי, מבכירי העובדים של יקבי ירושלים מספר לנו שהשנה בשל מיעוט הגשמים חלה ירידה משמעותית בכמות הבקבוקים שיוצרו. "עם יום יומיים של גל חום אפשר להתמודד, אבל לאורך זמן מורגשת הירידה בכמות הבקבוקים".
ליקבי ירושלים היסטוריה שמתחילה לפני יותר מ-150 שנה בעיר העתיקה. כבר אז, לפני הקמת המדינה, פעל בעיר יקב ששמו יצא למרחוק. החזרה של המשפחה לעיר היא חיבור אמיתי לשורשי ירושלים. בעשור האחרון הושקעו משאבים רבים בהתחדשות היקב: ציוד מתקדם, ידע מקצועי וסטנדרטים בינלאומיים שהפכו את יינותיו למבוקשים ולכאלו שזכו וזוכים בתחרויות יוקרתיות בארץ ובעולם.
אנחנו ממשיכים למלון עצמו, וכבר מהלובי אפשר לראות את המיתוג והקהל שאליו המלון מכוון - חובבי היין. על קיר הכניסה מקבל את פנינו הפסוק: 'ויין ישמח לבב אנוש' כשמימינו ממוקם בר יין שבו אפשר לרכוש מגוון יינות ובירות לאורך היום, ליהנות מהשקט, להתרווח מהכורסאות הנוחות בבר ולהתחבר למרקם היינות.
בהמשך נערכה ארוחת ערב חגיגת לציון השקת שיתוף הפעולה בין המלון ליקבי ירושלים. חדר האוכל של המלון ה"פטיו" ייחודי מאוד, וכולל חלונות זכוכית בתקרה המאפשרים ליהנות מאור השמש הטבעי שחודר פנימה אל הסועדים. מוגשים לנו מגוון בשרים ודגים בין היתר, חזה אווז צלוי, פילה בקר בגריל עם מח עצם, ניוקי כבד אווז עם ערמונים. ההשקעה ניכרת בכל מנה ומנה שהוגשה אל השולחנות, והיה בשפע. בין לבין, טעמנו מגוון יינות נוספים תוצרת יקבי ירושלים, כשגם השירות של המלצרים היה מושלם.
לאחר מכן אנחנו ממשיכים לסדנת יין מיוחדת שהוכנה עבורנו בה טעמנו שורת יינות של יקבי ירושלים, תוך הסברה על כל יין ויין. היה מעניין ומחכים. "יין זה רומנטי ונותן איזשהי אווירה אחרת למלון. אנחנו לא מזלזלים בתיירות הפנים, ומנסים להמריץ ולעודד אותה", משתף חיים אלקובי, מנכ"ל המלון.
לאחר לילה שקט אנחנו קמים לארוחת בוקר ירושלמית שכללה מגוון לחמים, מאפים, קפה בהתאמה אישית, שקשוקה, דגים ומגוון קינוחים. כל דבר היה בשפע וצוות המלון היה שם לכל דבר וסיוע. אין ספק שמלון פרימה פארק ירושלים מתאים את עצמו במדויק לחובבי היינות שמחפשים חופשה במרכז הארץ, ובגישה נוחה למגוון אתרי תיירות נוספים מלבד מרכז המבקרים של יקבי ירושלים.
הפעילויות כוללות: השתתפות בסדנת יין באווירה ירושלמית אותנטית, טעימות מודרכות של יינות אדומים ולבנים כולל התאמות לאוכל והיכרות עם סודות הייננות המקומית, סיורים וטעימות מול נופי ירושלים הקסומים והצצה להיסטוריה רבת השנים של היין בארץ ישראל, ממונטפיורי ועד הייננות המודרנית.
מלונות פרימה ירושלים מציעים הנחות של לפחות 20% במגוון רחב של מלונות בעיר, בהם גם מלונות הרשת פרימה, לצד מתן מענק של מאה שקלים לאורח עבור כל ליל אירוח באמצע השבוע.
הכותב היה אורח המלון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
