את נווה אטי"ב ורמת הגולן אנחנו רגילים לדמיין מושלגים ולבנים, אבל הפעם החלטנו לבדוק מה יש לגולן להציע דווקא בקיץ - וגילינו חוויה עשירה, חמה ומגוונת של טעמים, נופים ואנשים יוצאי דופן.
יש מעשנת בשר למתקדמים: מילס סוויטות אירוח // צילום: שלום אלבז
התחלנו את היום בעגלת הקפה "בארקה", שנמצאת ממש בצמוד למעיין ברוך. המקום נפתח רק לפני כחודש, על ידי ברק, דור שלישי לקונדיטורים שבחר להקים את העגלה דווקא בנקודה הזו מתוך תחושת שליחות וציונות.
בעגלה תוכלו לטעום מאפים, כריכים וטוסטים מושקעים, סלטים טריים, שייקים מרעננים וכמובן קפה משובח. פינות הישיבה על שפת המעיין יוצרות אווירה פסטורלית מושלמת לבוקר רגוע. מומלץ מאוד לפתוח כאן את היום.
המקום פתוח מיום שני עד שבת.
לינה ב"מילס סוויטות אירוח" - נווה אטי"ב
משם המשכנו למושב נווה אטיב, ל"מילס סוויטות אירוח", מקום משפחתי ואותנטי, שמתופעל ברוח של נתינה. אמיר, הבעלים, אלפיניסט לשעבר, שירת במילואים מעל 450 ימים ובזמן הלחימה המקום שימש לאירוח חיילים בהתנדבות מלאה. עם תום התקופה הקשה, הוא החליט להחזיר את המקום לפעילות ולפתוח אותו לקהל הרחב.
במתחם תמצאו שמונה סוויטות משפחתיות, שכל אחת מהן מרוהטת בפשטות נעימה, עם אווירה של בית. במרכז המתחם יש מטבח שיתופי מאובזר בכל מה שצריך - מקררים, כיריים, כלי בישול, מיקסרים ואפילו מעשנת בשר למתקדמים. בחצר תמצאו פינות ישיבה מוצלות בין עצים ופרחים מטופחים, בעיצוב ובתחזוקה של האם. תוכלו להשתכשך בג'קוזי שבחצר, ולבלות במרפסת הגדולה המשקיפה על נוף גלילי עוצר נשימה ועל שקיעות יפות. מחיר: 800 שקלים ללילה לזוג, גם ביולי-אוגוסט, כולל סופי שבוע. זוג + 2 באותו המחיר באמצע השבוע ביולי.
סדנת הפיצה של לירז "על ההר"
אחרי מנוחה קלה המשכנו לסדנת פיצה איטלקית אותנטית ב"על ההר - חווה קולינרית" שהקימה לירז כהן, יוצאת "מאסטר שף". לירז ובעלה הקימו חממות עגבניות אורגניות (שרי ומגי), אותן הם מגדלים בעצמם ומשלבים בסדנאות האיטלקיות שהיא מעבירה.
לירז מובילה את הסדנה ברגש, בחיוך ובדיוק. למדנו להכין בצק נפוליטנית אמיתית, גילינו את הסודות להתפחה טובה ולרוטב איטלקי אמיתי, וכל אחד מאיתנו אפה לעצמו פיצה בתנור מקצועי שיובא מאיטליה. כל זה קורה בסטודיו המעוצב בסגנון איטלקי.
אדרנלין בטרקטורוני הגולן
כדי לראות את הגולן מזווית אחרת, הגענו לבאדי מ"טרקטורוני הגולן" בעין קניה לחוויה שמתאימה למשפחות ולזוגות. עלינו על טרקטורונים ויצאנו למסע דרך מטעים, שבילים לא סלולים וואדיות. במהלך הנסיעה פגשנו עופרים, חזירי בר וצמחייה עבותה. באדי מדריך מנוסה, שם דגש גם על בטיחות וגם על הנאה, ויש תחושת חופש אמיתית ברכיבה הזו. אם אתם מחפשים משהו עם קצת יותר אדרנלין - אל תוותרו.
ארוחת ערב דרוזית של פאוזייה סאפדי
בערב חיכה לנו קסם דרוזי, מידיה של פאוזייה סאפדי ממג'דל שמס.
פאוזייה החלה לבשל לאורחים לפני כ-15 שנה, כשאנשים ביקשו לטעום מהאוכל שלה, ומאז לא הפסיקה. היא קיבלה אותנו באהבה אמיתית וסיפרה לנו על הדת הדרוזית, על חיי הכפר, ועל הסיפור האישי שלה. תוך כדי הארוחה טעמנו מקלובה מושקעת, קבב ביתי, חומוס משובח, פיתות דרוזיות חמות, עלי גפן וכרוב ממולא, אורז עם אטריות שקדים וקינמון, מגוון סלטים עשירים ולקינוח תה צמחים ובקלאווה מתוקה.
בוקר במסעדת "סאשאדה" - טוסקנה בצפון
את הבוקר שלמחרת פתחנו ב"סאשאדה", מסעדה חדשה שנפתחה על ידי סשה ואדה, זוג שחלם על קולינריה בגולן עם אהבה לאנשים ולאוכל טוב והפך חלום למציאות. המקום שוכן במתחם שנראה כאילו נלקח מהרי טוסקנה, עם עיצוב מודרני חם.
על התפריט אמון השף איליי ששון. המטבח עונתי מהחומרים הכי טובים שיש לאזור להציע: גבינות ממחלבות מקומיות, ירקות טריים, דגים נאים, פסטות טריות ומנות בוקר מקוריות. במקום מוגש גם קפה מצוין, יש בר יינות ישראלי, קוקטיילים ומוזיקה טובה, עם נוף שמשלים את החוויה.
סיום מושלם: יקב אודם - גובה, איכות וסיפור מרגש
לסיום הגענו ליקב אודם, השוכן על הר אודם. זהו יקב בוטיק משפחתי כשר שהוקם בשנת 2003 ע"י עידית ומיכאל אלפסי. את פנינו קיבלה יערה, בת המשפחה, שסיפרה על הדרך המיוחדת שעברו. היינן הראשי הוא אדם אלפסי – בן הדור השני.
יקב אודם - הכי גבוה והכי צפוני בישראל // אופיר משה
הכרמים נמצאים בעמק הבכא, בגובה הרב ביותר לכרמים בישראל, תנאי האקלים הקרים מאפשרים ענבים באיכות מיוחדת. בעוד רוב היקבים מסיימים את הבציר ביולי, ביקב אודם הוא רק מתחיל לקראת אוגוסט.
לאחר 7 באוקטובר, הכרמים הוכרזו כשטח צבאי סגור, והיה צורך לבצור במהירות - קבוצות מתנדבים, בעיקר סטודנטים מתל חי וחבר'ה מקרית שמונה והאזור, התגייסו למשימה. במשך כמעט שנה המקום היה שומם - וכעת חוזר אט-אט לחיים.
במקום יש מרכז מבקרים יפהפה, המשקיף לנוף הגולן, ובו תוכלו לשמוע על סיפור היקב, על סוגי היין ולטעום מהתוצרת המקומית.
באוגוסט תתקיים הופעה מיוחדת של ג’ימבו ג’יי.
פתוח א'-ה' | אין צורך בתיאום מראש
גילינו את הגולן מחדש - דרך אוכל, אנשים, טבע ונוף. נווה אטיב וסביבתה מציעות הרבה יותר ממה שחשבנו. לא צריך לעבור את נתב"ג - איטליה, שוויץ והלב נמצאים פה.
הכותבת הייתה אורחת של "מילס סוויטות אירוח"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו