אחרי שנה לא פשוטה שעברה על הצפון, האזור אט אט חוזר לעצמו וכך גם התיירות המקומית, וביתר שאת אחרי מבצע 'עם כלביא'. למרגלות רמת הגולן בלב בוקעאתא נפתח מלון היוקרה החדש OAKS. לצד נוף מרהיב ביופיו, המלון מציע שלל פינוקים ושלווה שמאפשרת להתנתק ממרוץ החיים.
בלב בוקעאתא נפתח מלון היוקרה החדש OAKS // צילום: אופיר משה
המלון הוא למבוגרים בלבד, מעוצב באופן יוקרתי וכולל 41 חדרים וסוויטות שמשקיפות לנוף הפראי שנשקף מחלונותיו. החדרים מרווחים, נוחים ויפים והעיצוב היוקרתי ניכר בכל קומה במלון.
המלון מציע שלל מתקנים ביניהם בריכה יפה למרגלות נופי הגולן וספא מפנק שעומד לרשות האורחים הכולל חמאם טורקי בעיצוב יפהפה, סאונה יבשה ורטובה ובריכת זרמים. באזור הספא שירותים ומקלחות וגם לוקרים לנוחות אורחי המלון.
כמו כן, חדרי הטיפול מרווחים ומעוצבים. כלל המטפלים והמטפלות הם מעסים דרוזים רפואיים ובספא מציעים שלל טיפולים ביניהם עיסוי רקמות עמוק, טיפול באבנים חמות, רפלקסולוגיה, עיסוי פנים וכן יש גם טיפולים מיוחדים לנשים בהריון. לספא שיטת טיפול מיוחדת שלא עובדת עם שמנים אלא עם חמאת שיאה בריח נהדר שמכניסה לאווירה של רוגע ושלווה. אני קיבלתי עיסוי של כחצי שעה על ידי מטפלת העיסוי הרפואי במלון נרמין ויש לציין כי זהו אחד העיסויים הטובים שקיבלתי. הטיפול היה עיסוי רקמות עמוק בשילוב עם אבנים חמות והיה פשוט נפלא.
בנוסף במלון גם חדר כושר מאובזר ומתחם ביוטי קליניק שמוקדש כולו לטיפוח והנאה ומציע מניקור ופדיקור, הסרת שיער בלייזר טיפולי קוסמטיקה מתקדמים ועיצוב שיער בהתאמה אישית.
בקומה הרביעית לצד איזור הבריכה וחדר האוכל ישנן בקתות מעוצבות בהן אפשר לשבת שעות ליהנות מקוקטיילים, בירות ומשקאות חריפים וגם שתייה קלה ולהתענג מכל הטוב שהמלון מציע.
אג'ואד אבו שאהין הבעלים של המלון איש מקסים וציוני, סיפר על אהבת הארץ והרצון לחבר את העם לקהילה הדרוזית. "אני מאמין ברמת הגולן ומאמין שאנשים יבואו, ירגישו את האווירה ויתחברו למקום. הוא מספר כי הרעיון לבנות את המלון בהשקעה של 100 מיליון שקלים הגיע מתוך רצון שהעם יבוא מכל קצוות הארץ וירגיש את האהבה של הדרוזים".
"אחד החלומות שלי זה לחבר בין הדרוזים שנמצאים כאן לאחים שלי במרכז", כך ציין. עוד אמר כי השאיפה היא שיגיעו כמה שיותר אנשים שיתחברו למקום ולגולן הנטוש בעיקר לאחר תקופת המלחמה בצפון. המלון היה אמור להיפתח באוקטובר 2023 אך בשל אסון 7 באוקטובר ולאחר מכן המלחמה הארוכה שנפתחה בצפון המלון לא נפתח וכעת הוא בהרצה.
ליד המלון במרחק נסיעה של דקות בודדות ישנו מטע דובדבנים של סאלח טרביה שמציע קטיף דובדבנים וחוויה כיפית וטעימה. נהנינו מקטיף נפלא ומחוויה בלתי נשכחת. המקום מציע גם קנייה של שלל מוצרים מקומיים כמו שמן זית איכותי, דבש, פיתות דרוזיות וזעתר נפלאים. המקום מומלץ ושווה ביקור אם אתם מגיעים למלון.
אוכל מודרני עם נגיעות מהמטבח הדרוזי
עם החזרה למלון ולאחר התפנקות של כמה שעות מנוחה הגעתי לארוחת ערב במסעדה בניצוחו של השף סאלח גוטאני. המסעדה היא מסעדת פיוז'ן שמציעה אוכל מודרני עם נגיעות מהמטבח הדרוזי.
האוכל היה טעים ומגוון שכלל מנות פתיחה מיוחדות של פוקאצ'ה ומטבלים של שקדים ברכז רימונים, חריפים, וקרם חציל, סלט ירקות עם פיתה דרוזית קריספית מעל, עוף שבושל במשך 60 שעות על לחם עבודת יד, ריזוטו פריקי ועוד שלל מטעמים. הקינוח היה מרהיב ביופיו וטעים להפליא. יש לציין כי המסעדה לא כשרה אבל מספקת מגוון רחב לאוהבי הדגים ובשר וגם לצמחונים שבנינו.
מחוץ למסעדה בלובי של הקומה השנייה ניתן היה לראות את אורחי המלון שנהנו מהרצאה על התרבות הדרוזית והקשר שלה לעם ישראל, דבר שכאמור מאוד חשוב לבעלים אג'ואד להעביר לאורחים כחלק מהרצון לחבר ולאחד.
בבוקר קמתי לנוף נפלא ולארוחת בוקר מפנקת שכללה שפע של לחמים, גבינות סלטים, פיצות בורקסים, קרואסונים עבודת יד שהיו מעולים לצד נוף עוצר נשימה.
היקב הגבוה בישראל
מקום נוסף ששווה להגיע אליו אם אתם מבקרים באזור הוא יקב הר אודם, היקב הכי גבוה בארץ (1,100 מטרים מעל פני הים) והכי צפוני. ב-7 באוקטובר הם היו בשיא הבציר, אך בשל האסון, ב-8 באוקטובר הם נשארו בלי צוות הייצור בשל הפינוי שנעשה או הגיוס של חלקם.
יקב אודם - הכי גבוה והכי צפוני בישראל // אופיר משה
יערה אלפסי ביאדגלין סמנכ"לית השיווק ביקב המשפחתי והכשר סיפרה כיצד נלחמה שהיקב יפעל: "ביום אחד נעלמו כל העובדים, היינו צריכים להמשיך את הבציר, אך האזור הוכרז שטח צבאי סגור". היא סיפרה כי הקימו פלטפורמת אונליין ובתוך כל הקושי הם תרמו יין לחיילים לקידוש ולחיילים מילואימניקים שהתחתנו במלחמה. כששאלתי אותה מאיפה הגיע הרווח היא אמרה בחוסן שמאופיין רק לישראלים "הרווח הוא בזה שנאחזנו ולא שיחררנו" זאת למרות הרקטות הרבות שנפלו באזור והגפנים שנשרפו להם וכל זה ללא כוח אדם.
הם פתוחים כל השבוע ימים א'-ה' בשעות 10:00-17:00 וביום שישי מ10:00-16:00.
הכותבת הייתה אורחת של מלון OAKS
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו