בעקבות הפרסום ב"ישראל היום" על תיירת שטענה כי הוטרדה מינית בנתב"ג, שדולת הנשים בישראל ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, שלחו היום (ראשון), מכתב עם פנייה דחופה למשרד הפנים ובו דרישה לביצוע בדיקה מערכתית, ובחינת ההכשרות הניתנות לעובדים בנושאי אלימות מינית.
"שדולת הנשים בישראל ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, רואות בדיווחים אלו תמרור אזהרה זועק לתופעה חמורה מאין כמותה, הכוללת יחסי מרות, פגיעות מיניות והפליה מגדרית".
במסגרת הפנייה עלתה השאלה מה בכוונת משרד הפנים לעשות כדי למנוע הישנות מקרים מסוג זה: "עולה חשש ממשי לעצימת עין מצד רשות האוכלוסין וההגירה", נכתב.
כזכור, בשבוע שעבר פרסמנו כי מריה הגיעה יחד עם אמה, בתחילת יוני, לבקר את אחותה ובן זוגה, תושבי ישראל. על אף שפעלו בהתאם להנחיות של רשות האוכלוסין, שתיהן נעצרו ונחקרו במשך כ-4 שעות על ידי גברים בלבד, הושפלו והוטרדו מינית על ידי אחד מבקרי הגבולות של רשות האוכלוסין וההגירה. בסופו של התהליך, נאסר עליהן להכנס לישראל, ללא נימוק ענייני, והן נשלחו לגיאורגיה ללא מזוודותיהן.
מקרה זה מתווסף לשני מקרי הטרדה נוספים שנחשפו בשבועות האחרונים, שכללו דרישות לטובות הנאה מיניות כתנאי למתן אשרות כניסה לישראל.
כאמור, שדולת הנשים ואיגוד מרכזי הסיוע מבקשים לחדד נהלים ומציעים במכתבם סיוע מקצועי, הן בהיבט של הכשרות עובדים והן בהמלצות למדיניות מניעה ותגובה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
