"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בשיא עונת התיירות: עובדי בתי המלון בקפריסין מאיימים לשבות השבוע

העובדים דורשים ליישם הסכם עבודה קיבוצי שנחתם ב-2024: "סבלנותנו אזלה" • הארגונים העסקיים באי מגנים את הצעד ודורשים התערבות שר העבודה

, עודכן
0השמעה
 לקאת שביתה? נופשים בקפריסין, ארכיון , אי.אף.פי
לקאת שביתה? נופשים בקפריסין, ארכיון. צילום: אי.אף.פי

בשיא עונת התיירות: עובדי המלונות בקפריסין הכריזו בסוף השבוע על שביתה שתיכנס לתוקף "תוך מספר ימים", לאחר שחלק מהמעסיקים לא יישמו את הסכם ההבנות לחידוש הסכם העבודה הקיבוצי שנחתם בדצמבר 2024. השביתה עלולה לפגוע בכ-200 אלף תיירים המבקרים בחודש יולי, מהם עשרות אלפים מישראל.

איגודי העובדים הודיעו כי לאחר דיונים אינטנסיביים ובמטרה לעצור את המשך הפרת הכללים בתעשיית המלונאות, הם מכריזים על שביתה.

השביתה עלולה לפגוע בכ-200 אלף תיירים. חוף ניסי קפריסין, צילום: AFP

בעיות רחבות בענף

על פי האיגודים, הבעיות העיקריות כוללות העסקה בלתי חוקית של עובדים, עקיפת תקנות הביטוח הלאומי, אי-יישום תקנות קרנות הרווחה והפרת קריטריונים להעסקת זרים ממדינות שלישיות.

"הגישה הזו של המעסיקים, בתקופה שבה תעשיית המלונאות פורחת ומציגה רווחיות משמעותית, היא בלתי מקובלת ופרובוקטיבית לחלוטין, ויוצרת תחרות לא הוגנת ופירוק הסדרה בענף", נכתב בהודעת האיגודים.

"הסבלנות והסובלנות של האיגודים אזלו. במקרה שהצד המעסיק יתעקש על הפרת ההסכם הקיבוצי, תוך מספר ימים העובדים יפעלו בצעדים שביתה להגנת זכויותיהם", הם הוסיפו.

קפריסין. עונת שיא בתיירות, צילום: אבי כהן

התנגדות נחרצת מהמעסיקים

הקונפדרציה של המעסיקים והתעשיינים (ΚΕΒΕ) הביעה התנגדות נחרצת לצעדים השביתתיים, וכינתה אותם "מתוכננים ובלתי חוקיים". לטענת הקונפדרציה, ההחלטה "בלתי מוצדקת לחלוטין, בלתי חוקית ומפרה באופן שרירותי את קוד היחסים התעשייתיים".

הקונפדרציה קראה לשר העבודה והביטוח הלאומי לנקוט יזמות הכרחיות כדי למנוע משבר חדש ולהבטיח שלום תעשייתי, תוך קריאה לאיגודים לכבד את קוד היחסים התעשייתיים שחתמו עליו ולבטל מיד את הצעדים השביתתיים המוכרזים.

עונת שיא בתיירות

המחלוקת מתרחשת בעיצומה של עונת התיירות הקפריסאית, כאשר תפוסת המלונות נמצאת בשיאה. לפי הארגונים העסקיים, שביתה בתקופה זו תגרום נזק עצום לתעשיית המלונאות ולכלכלה הקפריסאית בכלל.

הסכסוך הוא כבר בטיפול השירות המתאים במשרד העבודה, אך נראה שהצדדים רחוקים מהסכמה, והתיירים הזרים עלולים להיפגע מהמשבר הצפוי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר