אין כמו כוס הפרפוצ’ינו הראשונה בטיול. אבל אם נמאס לכם להזמין שוב קרמל מקיאטו או פאמפקין ספייס לאטה, כדאי שתכירו את הסוד הכי פחות סודי של סטארבקס: ה־Secret Menu, שלרוב עובר מפה לאוזן - או בעצם, מסרטון טיקטוק אחד לאחר.
מדובר במשקאות שלא מופיעים על הלוח או באפליקציה של הרשת, אלא נבנים לפי התאמות ושילובים של מרכיבים קיימים. חלקם הפכו לוויראליים כל כך, שבסניפים מסוימים הבריסטות כבר יודעים להכין אותם רק לפי השם.
כמה מהמשקאות שכבשו את הרשת:
ברבי פרפוצ’ינו - תערובת של סירופ תות, חלב קוקוס ופיטאיה (dragonfruit), בדרך כלל על בסיס פרפוצ'ינו וניל או קרח.
לאטה עוגת גבינה עם פטל - שילוב של חלב מוקצף, שוט אספרסו, סירופ פטל ו־white mocha.
נוטלה פרפוצ’ינו - גרסה עשירה על בסיס מוקה, עם תוספת של סירופ אגוזים, חלב שקדים וקצפת שוקולד.
שוקו קינדר בואנו לבן - בסיס של חלב מאודה, סירופ אגוזים לבנים, תמצית וניל, וקצפת.
Butterbeer Latte -בהשראת הארי פוטר: שילוב של קרמל, טופי נאט ואספרסו, שמוגש חם או קר - תלוי במצב הרוח (ובמזג האוויר).
איך מזמינים?
חשוב לדעת: מדובר במשקאות לא רשמיים, כלומר הבריסטות לא בהכרח יודעים איך להכין אותם, אלא אם תסבירו להם. לכן, אם ראיתם מתכון שאהבתם, צלמו מסך עם ההוראות המדויקות - כמה שוטים, איזה בסיס, איזה סירופים ואילו תוספות.
יש גם הבדל בין מדינות, כשבלונדון למשל, לא מעט בריסטות כבר מזהים את הבקשות הפופולריות כמו ה־Nutella Frappuccino או קינדר לאטה, ולעיתים השם של המשקה כבר יספיק. ברוב היעדים בכל אופן, עדיף להסביר כל שלב.
כדי להתכונן מראש חפשו בטיקטוק “Starbucks Secret Menu” לפי היעד שלכם, תבחרו משקה שנראה מלהיב - ושמרו אותו במועדפים.

