היערכו בהתאם: השינויים בגבול תאילנד-קמבודיה בעקבות המתיחות בין המדינות

שני מעברי גבול נסגרו זמנית למעבר תיירים • נקודות ביקורת גבול נוספות הקשיחו את הנהלים: שעות הפתיחה צומצמו, ונאסרה תנועת כלי רכב כבדים בעלי שישה גלגלים

אבטחה סביב שגרירות קמבודיה בבנגקוק. צילום: רויטרס

תאילנד הודיעה אתמול (שבת) על סגירתם הזמנית של שני מעברי גבול עם קמבודיה, על רקע מתיחות ביטחונית מתמשכת בין שתי המדינות. מדובר בצעד מנע שנועד לחזק את האבטחה לאורך הגבול, לאחר תקרית שאירעה ב־28 במאי, שבה נהרג חייל קמבודי באזור המכונה "משולש האזמרגד", נקודת מפגש בין גבולות תאילנד, קמבודיה ולאוס.

גבול תאילנד-קמבודיה, צילום: גוגל מפות

לפי ההודעה הרשמית ממחוז צ'אנטאבורי שבתאילנד, הסגירה חלה על שני מעברי גבול, באן לאם ובאן פק קאד - ונוגעת רק לתיירים. עם זאת, הובהר כי הסחר הבינלאומי לא ייפגע, ועובדים קמבודים עדיין יוכלו לעבור לתאילנד.

מפקד הצבא התאילנדי הגנרל פנא קלאוו חתם על צו המעביר את אחריות על מעברי לגבול לידי הצבא, צילום: 27א

שש נקודות ביקורת גבול נוספות הקשיחו את הנהלים: שעות הפתיחה צומצמו, ונאסרה תנועת כלי רכב כבדים בעלי שישה גלגלים. צבא תאילנד ציין כי הצעדים ננקטו מתוך דאגה ל"ריבונותה וביטחונה" של המדינה, והודיע על תגבור כוחות לאורך הגבול.

תאילנד. גבולות מתחדדים, צילום: משה שי

שר ההגנה התאילנדי וסגן ראש הממשלה, פומת'ם ווצ'איאצ'אי, מסר כי קמבודיה הגבירה את נוכחותה הצבאית באזור הגבול, מה שהוביל להחרפת המתיחות. בתגובה, תאילנד חיזקה גם היא את כוחותיה, וציינה כי יינקטו צעדים נוספים בהתאם לצורך.

לצד הצעדים הביטחוניים, משרד החוץ התאילנדי הדגיש כי המדינה מחויבת לפתור את המחלוקת בדרכי שלום. שתי המדינות צפויות לקיים ב־14 ביוני שיחות במסגרת ועדת הגבול המשותפת (JBC), במטרה להפיג את המתיחות ולמנוע הסלמה.

הגבול בין תאילנד לקמבודיה משתרע לאורך 817 קילומטרים ומכיל נקודות רבות שלא סומנו בבירור, שריד לתקופה הקולוניאלית הצרפתית. חילוקי דעות על תיחום הגבול נמשכים כבר עשרות שנים, אך נכון לעכשיו, אין עימות צבאי פעיל, והמאמצים מתמקדים במניעת הידרדרות נוספת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר