יש משהו בלצאת לחופשה שגורם לך מיד לנשום אחרת. אולי זה תחושת המחויבות להתנתק, אולי זה שינוי אווירה ואולי הרצון לצבור חוויות שהן שונות מהיום-יום. נופש בארץ, בפרט בחיפה שמשלבת נוף של הרים וים, מזמינה אותנו למקום שאפשר לגלות כל פעם מחדש.
חיפה תמיד הייתה בשבילי סבתא. ביקורים משפחתיים, טיולים באזור הכרמל בבוקר שאחרי ערב חג ופיקניקים בחוף. הכרתי את העיר עוד מילדות – אבל כתיירת? זו הייתה הפעם הראשונה שבאמת הסתכלתי עליה בעיניים אחרות. תיק קטן, חברה טובה, הרבה סקרנות מה יהיה חדש – ויצאנו ללילה קצר בצפון, שלגמרי השאיר טעם של עוד.
מלון קולוני – וינטג' אמיתי בלב המושבה
התחלנו את החופש הקצר במלון קולוני, ממש בלב שכונת המושבה הגרמנית. למי שמכיר את חיפה ולמי שעוד לא, זה אחד האזורים היפים והאותנטיים בעיר, עם מבנים משומרים, רחוב מטופח ופרחוני, במיוחד עם עצי הסיגלון האביביים, בתי קפה שמשלבים את המגוון האתני החיפאי – והגנים הבהאים שמנצנצים ברקע כמו גלוית תיירים מושלמת.
המלון, שנבנה בשנת 1905, כולל 40 חדרים ומיני-סוויטות, והוא שופץ בקפידה תוך שמירה על הפרטים האדריכליים המקוריים: חלונות ותריסי עץ, אריחים מצוירים, מעקות, ולמעשה – כל מה שנותן לך להרגיש שאת בתוך סיפור מהעבר. מדובר במקום שבו ישנו פעם בכירי השלטון העות'מאני, קצינים בריטים ואנשי ממשל אחרים. וביום שאנחנו הגענו – גם שתי חברות שמחפשות להירגע וליהנות.
החדר שלנו היה בדיוק מה שדמיינו ממלון "בטעם של פעם", עם סטייל וינטג' הכי מרשים שיש. אין כמו חדר מלון לו שיש סדינים שמריחים כל כך טוב, בהרגשה של כביסה שהרגע יצאה, כשעל השידה חיכו לנו שוקולדים ויין. בחדר המקלחת הייתה אמבטיה לבנה כאילו נחתנו לסט של סרטים ישנים עם ברזים נפרדים למים חמים וקרים. והשיא? מזגן עקשן שרצה להמשיך לעבוד, אבל הצלחנו לעבוד עליו להיכבות.
מה שהפך את השהות למושלמת באמת הוא המיקום. מצד אחד, נוף משגע לגנים הבהאים. מצד שני – הים. מסביב, מסעדות, חנויות, אווירה. במרחק קצר – חוף הים. אם מחפשים חוויה מקומית אמיתית, זה המקום.
לארוחת בוקר מתוך המבחר העשיר כמובן שבחרתי בטוסט עם חמאה, אבוקדו, מקושקשת רכה, ופנקייקים קטנים עם שוקולד. הכי טעים. אכלנו על המרפסת, לקול ציוץ ציפורים ורעש קל של רחוב שמתעורר. ועל השולחן, איך לא, עיתון של שישי. כיאה לחובבת הפרינט שאני.
מסעדת רפאלו – שמוליק, תפתיע אותנו
אחרי שנ"צ מרשים בסיום שבוע עבודה עמוס, הגענו לאכול במסעדת רפאלו שבקניון קסטרא – אחת ההמלצות הכי חמות בעיר. הרשת פועלת כבר 15 שנים בצפון ומתוכננת לפתוח סניפים נוספים "ולהתמרכז". הגענו עם רף מטורף של ציפיות לפי התפריט באתר, ויצאנו עם הבטחה לשוב. העיצוב של המסעדה יוקרתי, הייתה מוזיקה בטעם ולא הפריעה לדבר (כן, זה חשוב!), בר ארוך ומרשים, וחדר פסטה שקוף – שדרכו ראו את הפסטה נרקמת לנגד הסועדים.
עם הגעתנו למסעדה הכרנו את שמוליק, המלצר שלנו. תוך פחות מדקה הוא זיהה את הסגנון שרצינו והתחיל לשלוח מנות. בלי להסס אמר לנו: "סמכו עליי". הפתיחים של שיפוד ארטישוק וטרטר בקר – היו מיוחדים וטעימים. אחריהן הגיעו המנות הראשונות שהיו משביעות רק מגודלן. בתזמון מושלם התפנה עוד מקום בבטן לעיקריות, כי היה לנו רגע של סורבה תות טעים בין לבין.
הקוקטיילים שהציע היו מעולים והצטלמו בול לאינסטגרם. ועכשיו להצעה משלנו - תזמינו את הטרמיסו לקינוח.
שוק תלפיות – האמנים והלב של חיפה
בבוקר שלמחרת עשינו את הדרך לשוק תלפיות – הפעם לא לבד, אלא עם קבוצה ומדריכה מקומית בשם הגר המקסימה שגרה בשכונת הדר, וחולקת אהבה עמוקה לעיר וליוצרים שבה. "מארחת אתכם בשכונה שלי" אמרה לנו. ככה גם הרגשנו מהרגע הראשון, היה ברור שמדובר במישהי שחיה את המקום – לא רק מסבירה על ההיסטוריה, אלא מספרת סיפורים חיים.
היא הובילה אותנו בין סמטאות ודוכנים, אל תוך חנויות קטנות שמלאות יצירה ורגש. פגשנו אמן ויטראז' שעובד עם זכוכית צבעונית בידיים זהירות, ואי אפשר היה להסיר את המבט.
לאחר מכן הגענו לחנות יוצרים משותפת, כזו שאי אפשר לצאת ממנה בידיים ריקות. על המדף מצאנו ספר שנקרא "חיבוקים למתחילים", פרויקט מקסים של אמנים ישראלים. דפדפנו, צחקנו, וקנינו – כי איך אפשר שלא? חפשו את העמוד של חיבוק דוב עם האיור המקסים.
ואז – גג 21. תצפית מרהיבה על מפרץ חיפה. ביום שמשי ורוחו של יום אביבי, הנוף של מפרץ חיפה ומבני שכונת הדר - בין תעשייה, נמל ומגורים בבתים ישנים וחדשים. כמובן שגם פה הייתה מוזיקה עם להקה מקומית בניגנה בלייב.
חיפה יש רק אחת
אז נכון, חיפה בשבילי תמיד הייתה בית, אבל הפעם ראיתי אותה אחרת. במלון של פעם עם נוף של גלויה, מסעדה איטלקית עם מלצר שהוא גם קוסם קולינרי, שוק שכולו השראה – והכול בלילה אחד. אין כמו חיפה. ורק דבר אחד חשוב לא לשכוח: בגדים חמים! כי בבוקר עוד נעים וחמים – אבל בערב? קר. מאוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
