טעימות יין בייקב פלך. צילום: ספיר סויסה

הגליל המערבי מתעורר מחדש - ויש סיבה מצוינת להגיע אליו

עשרות אירועים, חיבורים אמנותיים וחוויות קולינריות מיוחדות יתקיימו ב"פסטיבל אביב זמן גליל מערבי" בתאריכים 22-24 במאי • טעימות יין מול נוף מרהיב, סדנאות אפייה בטאבון, מופע מחול ועוד - הכנו לכם טעימה ממה שיחכה לכם

לאחר תקופת מלחמה לא פשוטה בצפון הארץ, שגבתה מחיר מהתושבים ובעיקר מהעסקים, הגליל המערבי מתעורר שוב לחיים וחוזר לארח את "פסטיבל אביב זמן גליל מערבי" המסורתי. מעל 20 אירועים יחכו לכם בסוף שבוע של שלושה ימים, בתאריכים 22–24 במאי.

בפסטיבל יחכו לכם עשרות פעילויות בהן יצאו חיבורים יוצאי דופן בין בעלי עסקים באזור, שישלבו בין תחומי הקולינריה, האמנות, הרוח והטבע. ביקרנו, טעמנו וחווינו חלק מהאירועים שמחכים לכם – והכנו לכם הצצה למה שמצפה לכם.

מופע מחול במסעדת "אדלינה" %2F%2F צילום%3A ספיר סויסה

טעימות יין מודרכות ביקב פלך

ביקב פלך מתארים את עבודתם כ"חיבור בין אדם לאדמה". בביקור ביקב מול נוף מרהיב, נהנינו מיין איכותי המיוצר בתסיסה טבעית. המבקרים שיגיעו בפסטיבל מוזמנים לסדנה מקצועית לטעימות יין ולמבוא לעולם היין עם היינן של היקב, איתי ביי.

ייקב פלך,

הסדנה תכלול טעימה מודרכת של חמישה יינות, שבה המשתתפים ילמדו כיצד לטעום יין באופן מקצועי יותר – למה מסובבים את הכוס, איך מכניסים אוויר ולמה כדאי להשתמש במרקקה. כל זאת ילוו במנה של אוכל טוב – פלטת גבינות גליליות ממחבת פלורה ופוקאצ'ה מעולה.

טעימות יין מודרכות בייקב פלך,

מתי: יום שישי, 23.5 | 12:00–14:30
מחיר: 189 ש"ח לאדם
איפה: יקב פלך

כששני מטבחים וטאבון נפגשים

בלב הטבע היפהפה של היישוב כליל שוכן בית קפה קטן בשם "קפה אחו". הדו, הבעלים של הקפה, מארח בפנינת הטבע הקטנה שלו את עדוש. במפגש שלהם ניתן היה להבחין כי האוכל עבור השניים הוא הרבה מעבר למצרכים – מדובר באהבה.

במפגש הייחודי, המבקרים מוזמנים לבוקר שכולו טעמים, יצירה משותפת והמון בצק. בקבלת הפנים יחכה להם קפה קר מעולה ומאפים מתוקים בעבודת יד של עדוש. אך כדאי להישאר שבעים, כי הכיף מתחיל לאחר מכן.
המבקרים ילקטו יחד מהגינה, יכינו סלט ים תיכוני חם וקר, וייכנסו לעומק הבצק של הדו. הסדנה כוללת הכנת החצ’פורי המדובר – עם מילוי שיגיע מהגינה, בשילוב עם מילוי ייחודי ממטבחה של עדוש. יחד תרכיבו מאפים מלוחים אשר יאפו בטאבון.

לסיום – תשבו לארוחה משותפת הכוללת את תוצרי האפייה ותיהנו, גם ממגוון סלטים, ירקות ומטבלים משגעים, שלא תרצו להפסיק לאכול. כל החוויה תסגר גם בהרמת כוסית של הקוקטייל המיוחד והמרענן של המקום, על בסיס עראק.

כששני מטבחים וטאבון נפגשים, צילום: ענבל אור לב

מתי: יום שבת, 24.5 | 10:00–13:00
מחיר: 200 ש"ח למבוגר | 125 ש"ח לילדים מגיל 6
איפה: קפה אחו, כליל

חיבור בין קולינריה לתרבות

בראנץ' ומופע מחול במסעת השף "אדלינה" 

על המרפסת של מסעדת השף המיתולוגית "אדלינה" במושב כברי, המשקיפה לים ולנוף גלילי משגע, נוצר חיבור מיוחד בין תרבות לקולינריה. לצד כוס למברוסקו תיהנו ממופע מחול יוצא דופן בן כ-40 דקות מבית "להקת המחול הקיבוצית".

לא מדובר במופע רגיל, אלא במופע ייחודי בו הרקדנים גרמו לנו לקום ולרקוד איתם ביחד. בתום המופע תוכלו ליהנות מבראנץ' במסעדה, הכולל מספר מנות פתיחה ואופציות לבחירה למנה עיקרית.

חיבור בין קולינריה לתרבות,

מתי: יום שישי, 23.5 | 11:00–14:00
מחיר: 225 ש"ח לאדם (ניתן לרכוש כרטיס למופע בלבד בעלות 150 ש"ח)
איפה: מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי

כשיצירה ושוקולד מתחברים

בסטודיו של קובי סיבוני, בקיבוץ לוחמי הגטאות, האמן שיוצר יצירות מטורפות מחוטי ברזל, מחכה לכם מפגש מיוחד שמחבר בין אומנות לשוקולד.

ד"ר שלומית זמיר, שוקולטיירית שבמהלך קריירה ארוכה ומצליחה ברפאל, הקימה את בוטיק השוקולד "Odette" – עסק חברתי המעסיק מתמודדי נפש ומייצר שוקולדים ופרלינרים משגעים וטעימים, עם מרכיבים איכותיים שמרגישים בכל ביס.

במהלך האירוע תוזמנו להיכנס לעולמם של השניים, לשמוע את סיפור מסעם האישי – מאיפה הכל התחיל, כיצד נוצרת ההשראה ואיך חומר גולמי הופך לרגש. בנוסף, תזכו לטעום את השוקולדים המטורפים של "Odette".

פרלינרים ומפגש יצירתי, צילום: ענבל אור לב

מתי: יום שישי, 23.5 | 10:00–15:00
מחיר: 40 ש"ח למשתתף, כולל מפגש וטעימות (האירוע מתאים מגיל 10 ומעלה)
איפה: סטודיו "קובי סיבוני", קיבוץ לוחמי הגטאות

סדנת אומנות ורוקחות

שיתוף פעולה נוסף שנרקם בפסטיבל הוא בין האמנית חסי נוה אביב לבין תמרה קופרשטיין מ"תמרה הרבס".
חסי, יוצרת בטקסטיל שעוסקת במלאכת טלאים, רקמה, צביעת בדים ומחזור, ותמרה, אשר עוסקת ברוקחות טבעית כבר כ-25 שנה, מארגנות סדנה מיוחדת.

בסטודיו המיוחד של חסי בבוסתן הגליל, תעסקו בסדנת הכנת תיק מרפא יפני בעיצוב אישי וסדנת רוקחות. הסדנה מתחילה במלאכת העיצוב בהנחיית חסי – תופרים תיק עזרה ראשונה יפני בעיצוב אישי (אזומה בוקורו, תיק בד כותנה מסורתי לעיטוף) – ולאחר מכן עוברים למלאכת הרוקחות מצמחי המרפא, עם הסבר מפורט כיצד לרקוח את המוצרים בבית בעזרת משחה אנטיספטית קלנדולה ויוד קלנדולה, אותם תקבלו בסדנה.

סדנת אומנות ורוקחות בסטודיו של חסי, צילום: ענבל אור לב

מתי: יום חמישי, 22.5 | 10:00
מחיר: 250 ש"ח למשתתף, כולל מפגש, סדנה, תיק בד קטן עם משחה רפואית ויוד, שתייה חמה וכיבוד קל
איפה: סטודיו חסי נוה, בוסתן הגליל

לאתר הפסטיבל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...