בעל מסעדת דגים ופירות ים בעיר נא טראנג בוויאטנם נקנס בסכום של 20.75 מיליון דונג (כ-800 דולר), בעקבות גביית יתר מתיירים. על פי הדיווח בעיתון הוויאטנמי Thanh Niên, פאם וו לין, בעל המסעדה, נקנס בעקבות מכירת דג "Box Fish" במשקל חצי קילו במחיר מופקע של 1.75 מיליון דונג (כ-67 דולר), תוך הפרה של שלוש תקנות רגולטוריות.
צוות הפיקוח של המחוז קבע כי מסעדתו של לין פעלה ללא רישיון עסק, תעודת בטיחות מזון והיגיינה, וללא הצגת מחירים כנדרש. הקנס הגבוה ביותר, 12.5 מיליון דונג, ניתן בגין הפעלת עסק ללא תעודת בטיחות מזון.
האירוע עלה לכותרות בעקבות פוסט בקבוצת טיולים בפייסבוק בו תייר התקומם כנגד מחירי המזון בעיר נה טראנג. בפוסט, שהתפרסם בשבוע שעבר, צורפה תמונת חשבונית ממסעדת הרפסודה של לין, עם חשבון של כמעט 2.8 מיליון דונג (100 דולר) עבור שני סועדים - כולל דג "Box Fish" במחיר 1.75 מיליון דונג ו-0.9 קילוגרם קלמארי במחיר 855,000 דונג (32 דולר).
בעקבות החשיפה הנרחבת שקיבל הפוסט, פנה לין ללקוחות והשיב להם 780,000 דונג - כ-30% מהפער בין מחיר הדג למחיר הקלמארי. בעקבות ההחזר, הפוסט הוסר מהרשתות החברתיות.
למרות המחלוקת, לין טען כי המחירים תואמו מראש עם הלקוחות לפני הכנת המנות. הוא הסביר כי העלאת המחירים נועדה לכסות עמלות ששולמו למפעילי הקאנו שהביאו את הלקוחות.
הרשויות בנה טראנג ביקרו במסעדה והטילו עליה קנס. הפרשה עוררה דיון לגבי מוניטין התיירות של נה טראנג, כשרבים טענו כי גביית יתר פוגעת בדימוי העיר ומרחיקה מבקרים עתידיים. הרשויות הודיעו בתגובה על הגברת האכיפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
