"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתכננים לשכור דירת AIRBNB באיטליה? שימו לב לחוק החדש שם

איטליה אוסרת על תיבות מפתחות בדירות להשכרה שנועדו לחופשה, מה שאומר שלא ניתן יהיה לעשות צ'ק-אין לדירה באופן עצמאי • החוק חל על כל סוגי הדיור התיירותי לטווח קצר, כדי "למנוע סיכוני סדר וביטחון ציבורי"

,עודכן
0השמעה
הקוליסאום ברומא. צילום: גטי

איטליהאוסרת על תיבות מפתחות בדירות להשכרה שנועדו לחופשה - מה המשמעות עבור המטיילים?

בערים אירופאיות גוברת אי-שביעות הרצון סביב התפשטות נכסי Airbnb וההפרעה שהם מביאים לשכונות. מוקדם יותר השנה, תושבי ערים כולל רומא, פירנצה ומילאנו חיבלו בתיבות מפתחות במחאה נגד תופעת הנכסים להשכרה ונטייתה להעלות את מחירי הדיור.

תיבת מפתחות לדירת AIRBNB באיטליה,צילום: AFP

כעת, הממשלה האיטלקית הכניסה איסור על מערכת הצ'ק-אין העצמאי בטענה ל"סיכוני סדר וביטחון ציבורי". משמעות הדבר היא שאורחים המתארחים בדירות להשכרה באיטליה, כמו נכסי Airbnb או Booking, חייבים כעת להיפגש פנים אל פנים עם הבעלים בהגעתם. האיסור על תיבות מפתחות ולוחות מקשים נחתם ב-18 בנובמבר ונכנס לתוקף מיידי, אם כי המשטרה והרשויות המקומיות רק עכשיו החלו להודיע לפלטפורמות ההשכרה ולבעלי הנכסים, על פי התקשורת האיטלקית.

החוק חל על כל סוגי הדיור התיירותי לטווח קצר כמו השכרות Airbnb ו-Booking. האמצעי הוכנס כדי "למנוע סיכוני סדר וביטחון ציבורי בהקשר לאפשרות של אירוח אנשים מסוכנים או כאלה הקשורים לארגוני פשע או טרור", אמר משרד הפנים האיטלקי. המשרד ציין כי האיסור הוכנס בתגובה ל"התעצמות תופעת ההשכרות לטווח קצר" הנובעת מ"האירועים הפוליטיים, התרבותיים והדתיים הרבים המתוכננים במדינה".

"המנעולים והתיבות המכערים את רחובותינו ומונעים בדיקות אבטחה הולמות". רומא,צילום: איי.פי

המשמעות עבור המטיילים היא שאורחים לא יוכלו יותר להיכנס לנכסים באופן עצמאי, כמו קבלת קוד מפתח לפתיחת תיבת נעילה. במקום זאת, בעלי או מנהלי הנכסים להשכרה יצטרכו להיפגש עם האורחים באופן אישי כדי לאמת מסמכי זהות ולטפל בהליכי הצ'ק-אין. פרטיהם האישיים ומסמכי הזהות של האורחים חייבים להישלח לרשויות המשטרה על ידי הבעלים תוך 24 שעות מהצ'ק-אין.

רוברטו גולטיירי, ראש עיריית רומא, שיבח את האיסור כ"בשורה טובה לכולם" ובירך על סיום "המנעולים והתיבות המכערים את רחובותינו ומונעים בדיקות אבטחה הולמות". הוא הוסיף כי בכוונתו להכניס "שיטות התערבות מתאימות" להסרת כל המכשירים מסוג זה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר