המל"ל מזהיר: איום בטרור כנגד ישראלים במדינות דרום מזרח אסיה, בדגש על תאילנד

האזהרה מגיעה בעקבות מודיעין חדש אודות תשתית הטרור שביצעה את רצח הרב צבי קוגן ז"ל בדובאי ב-21 בנובמבר • המלצות עיקריות לישראלים בדרום מזרח אסיה: הימנעות מחשיפת פרטים על שירות בכוחות הביטחון, הסתרת סממנים ישראליים ועוד

תאילנד. התרעה חמורה על כוונה לפגוע בישראלים באי קופנגן. צילום: משה שי

המטה לביטחון לאומי (מל"ל) פרסם אזהרה חמורה בדבר החמרה באיום הטרור כנגד ישראלים במדינות דרום מזרח אסיה, עם דגש מיוחד על תאילנד. זאת, בעקבות מודיעין חדש אודות תשתית הטרור שביצעה את רצח הרב צבי קוגן ז"ל בדובאי ב-21 בנובמבר.

הרב צבי קוגן, נרצח באמירויות, צילום: ללא קרדיט

על פי הערכת גורמי הביטחון, התשתית הטרוריסטית ממשיכה בתכנון פעילויות נוספות באזור, ובמיוחד בתאילנד. בעקבות זאת, פרסם המל"ל מספר המלצות מחמירות לישראלים השוהים באזור:

המלצות עיקריות לישראלים בדרום מזרח אסיה:
- הימנעות מאתרים המזוהים עם ישראל או יהדות
- שמירה על ערנות מוגברת במרחבים ציבוריים
- הסתרת סממנים ישראליים
- שיתוף פעולה מלא עם רשויות הביטחון המקומיות
- דיווח מיידי על כל חשד למוקד אזהרות המסע (טל': 026667444)

המל"ל מדגיש את החשיבות שבאי פרסום פרטים אישיים ברשתות החברתיות, נעילת פרופילים, והימנעות מחשיפת פרטים על שירות בכוחות הביטחון. האזהרה מגיעה בעקבות הרצח המחריד של הרב קוגן, ומשקפת את רמת האיום הגבוהה על ישראלים באזור.

תאילנד נכנסת בימים אלו לתקופת התיירות המבוקשת ביותר – מזג האוויר משתפר, תיירים רבים מכל רחבי העולם מגיעים לנפוש באחת המדינות היפות והמיוחדות בעולם ועל פי ההערכות יהיו שם גם ישראלים רבים. אל על מפעילה טיסות ישירות לבנגקוק ולפוקט, וישנן כמה חברות זרות כמו פליי דובאי, אתיחאד, אתיופיאן ועוד, שמאפשרות הגעה לתאילנד עם עצירה בדרך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר