מאז המלחמה תוכניות לחו"ל הן לא דבר מובן מאליו. חופשה משפחתית (אילוסטרציה). צילום: Thinkstock Photos

"ירידה של עד 50% במחירי החופשות לתקופה הקרובה ולפסח"

ישראלים רבים מתכננים לצאת לחופשת התאווררות בת כמה ימים, בין אם בארץ או מעבר לים • בדקנו: מה מציעים בתי המלון וסוכנויות הנסיעות – ומה כוללת מדיניות הביטולים שלהם במקרה של הסלמה ביטחונית?

ישראלים רבים כבר חושבים על חופשות התאווררות, בין אם זה מעבר לים או כאן בישראל. בדקנו מול בתי המלון וסוכנויות הנסיעות מה המחירים ורמת הביקושים לתקופה הקרובה, וכמובן גם לאחד החגים המבוקשים ביותר – לפסח.

אסף בן דב, סמנכ"ל מכירות מלונות אפריקה ישראל: "במוקדי ההזמנות ובאתר החברה של רשת מלונות אפריקה ישראל (אינדיגו, קראון פלזה תל אביב, וורט, קראון פלזה סיטי סנטר עזריאלי, ביי וויו חיפה ומלון פולי האוס), אנו ערים לעלייה בפניות להזמנת חופשות קצרות במחירים משתלמים מאוד, בדגש על סגירת חופשות קצרות ("חופשות התאווררות") מהרגע להרגע במחירים זולים בעשרות אחוזים (30%-40% פחות) ביחס לתקופה המקבילה אשתקד".

במקביל, התייחס בן דב גם לביקושים לפסח: "בימים האחרונים אנו עדים לקצב חיפושים הולך וגדל באתר החברה וביתר שאת במרכז ההזמנות, בדגש על הזמנות לחופשת הרגע האחרון. יחד עם זאת, מתגברים הביקושים גם לטווח הארוך יותר, לטרום פסח, פסח והקיץ. הביקושים הולכים וגדלים מדי יום, והמחירים המוצעים נמוכים בעד 35% בהשוואה לשנת 2023, דבר המגביר את הדרישה והעניין במרכזי ההזמנות".

יוון ממשיכה להיות יעד מבוקש. רודוס, צילום: Getty Images

ברשת מדווחים על ירידת מחירים, ומציעים חדרים לתקופה הקרובה במחירים שמתחילים מ-770 שקלים ללילה בקראון פלאזה סיטי סנטר (עזריאלי), 660 שקלים ללילה במלון וורט אילת ו-650 שקלים ללילה במלון פולי האוס. המחירים הם לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר. בפסח אפשר למצוא שני לילות לזוג ב-1,520 שקלים על בסיס לינה וארוחת בוקר במלון אינדיגו, 2,600 שקלים בקראון פלאזה סיטי סנטר וב-2,380 שקלים לזוג לשני לילות במלון וורט ירושלים.

גם ברשת ישראל קנדה מדווחים על ירידה משמעותית של עד 35% במחירים. על כך, אמרה אילנית עפארי סמנכ"לית שיווק ומכירות של הרשת: "לאור מגמת חזרת חלק ממשפחות המפונים לבתי דיור זמניים, פתחנו אפשרות לקבלת אורחים במגוון בתי המלון שלנו. אנו נערכים ונרגשים לקראת חזרתם של האורחים, ולכבוד כך יצאנו בהנחה של עד 35%. המחירים מתחילים מ-425 שקלים לזוג ללילה על בסיס ארוחת בוקר. בנוסף, המקדימים שיזמינו החל מיום רביעי הקרוב חופשה בארץ בפסח ברשת שלנו, ייהנו מהנחות של עד 50% מהמחיר".

במלון דריסקו, בו נמצאת מסעדת "ג'ורג' וג'ון" (שנבחרה לטובה ביותר בארץ בתחרות ה-50 בסט של השנה שעברה), יוצאים כעת במבצע מעניין – 30% הנחה על חדרי המלון, כולל חבילות תוכן שכוללות הופעות שונות. אבי זק, בעלי המלון והמסעדה, מסביר: "הוספנו סדנאות יוגה, סיורים בחינם במושבה האמריקנית, קוקטיילים לאורחים הישראליים ופינוקים בחדרים – ללא תוספת עלות".

מחיר חבילת יוגה יחל מ-1,260 שקלים ללילה, חבילה עם ארוחת ערב במסעדה תעלה החל מ-1,760 שקלים ללילה וחבילת שבת, כולל 500 שקלים למימוש ב"ג'ורג' וג'ון", תעלה החל מ-1,830 שקלים ללילה.

וורט אילת, צילום: אסף פינצ'וק

ענת אהרון, סמנכ"לית שיווק ומכירות בפתאל: "מאז 7 באוקטובר, הרשת פתחה את בתי המלון לטובת כ-20 אלף מפונים מהעוטף, הצפון והדרום. לצד אירוח המפונים המקסימים שאצלנו ברשת, ברוב בתי המלון יש עדיין חדרים פנויים, ואנחנו בהחלט מזמינים את מי שמבקש הפוגה מהמצב או מעט שינוי באווירה, להגיע ולהתארח במחירים אטרקטיביים במיוחד. לתקופה הנוכחית ולמקדימים להזמין לפסח, באתר ישנם מחירים של עד 50% הנחה". דוגמאות למחירים: לילה במלון רוטשילד 22 לתקופה הקרובה יעלה החל מ-500 שקלים לזוג באמצע השבוע, ובלאונרדו בוטיק בירושלים החל מ-650 שקלים ללילה כולל ארוחת בוקר.

בתי מלון הנמנים עם רשת הרברט סמואל מציעים בימים אלה מחירי אירוח מיוחדים. במלונות הרברט סמואל מילוס והוד בים המלח המחיר לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר מתחיל מ- 700 שקלים ועל בסיס חצי פנסיון החל מ- 1000 שקלים. במלונות הרברט סמואל רויאל שנגרילה והריף באילת ניתן להתארח במחיר של החל מ- 600 שקלים על בסיס לינה וארוחת בוקר לזוג ובמחיר של 900 שקלים לזוג על בסיס לינה וחצי פנסיון. מחיר האירוח במלון אורכידאה אילת הוא החל מ-600 שקלים לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר והחל מ 900 ש"ח לזוג על בסיס חצי פנסיון.

מלון הרברט סמואל מילוס ים המלח., צילום: צילום: אסף פינצ'וק

ברשת מלונות ישרוטל מציעים לילה במלון ים סוף במחירים שמתחילים ב-397 שקלים לזוג ללילה בחודש ינואר, כולל ארוחת בוקר; ברויאל ביץ' אילת חבילה שכוללת לינה וארוחת בוקר באמצע השבוע תחל ב-786 שקלים; ובמלון אלברטו בתל אביב החל מ-644 שקלים עבור לינה בלבד באמצע השבוע. בנוסף, ישנה הנחה של 15% במלון אלברטו לאנשי כוחות הביטחון והמילואים.

מלונות בראון מציעים כעת 30% הנחה על כלל המלונות בארץ (ו-5% הנחה נוספים לחברי "קלאב בראון" ולנרשמים ללא עלות). כמו כן, מוצעת חופשה זוגית על בסיס לינה וארוחת בוקר החל מ-493 שקלים ללילה במלונות בראון בתל אביב, ירושלים ואילת.

ליאון אביגד, מייסד ובעלים משותף של מלונות בראון: "אנו עדים לביקוש הולך וגובר לחופשות קצרות של נופש והתרעננות מהימים הלא פשוטים העוברים עלינו. אנחנו גאים לארח את עם ישראל להפוגה אורבנית בסטייל של בראון, עם ארוחות בוקר נהדרות וטיפולי ספא מרגיעים, והכל במחירים נגישים ועם דמי ביטול גמישים במיוחד".

מלון רוטשילד 22, צילום: לירון אלמוג

במלון רמדה אוליביה נצרת מדווחים על הנחות של עד כ-20% לעומת אותה התקופה בשנה שעברה. חבילה אחת היא חבילת אירוח זוגית עם ארוחת בוקר הכוללת טיפול ספא בן 45 דקות לכל אחד מבני הזוג ובילוי במתחם הספא. האירוח מותנה בהזמנת מינימום שני לילות, כאשר בריכת המלון פתוחה מידי יום עד השעה 22:00, והמחיר: 1,380 שקלים. חבילה נוספת היא אירוח וסיור טעימות עצמאי בעיר העתיקה בעלות של החל מ-940 שקלים לזוג ללילה. החבילה כוללת ארוחת בוקר וכרטיסיית טעימות לסיור עצמאי בעיר העתיקה במתנה, לפי הרכב החדר.

מלון רמדה נצרת, צילום: שגיא מורן

ברשת מלונות אטלס מדווחים כי רבים מהמגיעים לנפוש מחפשים טיפולי ספא, "בהתאם לכך, יצרנו במרבית המלונות חבילות הכוללות כבר עיסוי זוגי. כך, במלון ארטיסט ניתן ליהנות מחבילה של לינה, ארוחת בוקר ועיסוי זוגי במחיר של החל מ-1087 שקלים ובמלון שלום אנד רילקס במחיר של החל מ-1281 שקלים", מוסרים מהרשת.

מחירים נוחים גם לטסים לחו"ל

חברות רבות, וביניהן קשרי תעופה, קווי חופשה, השטיח המעופף, איסתא, אל על, ארקיע, ישראייר, רויאל קריביאן, MSC ועוד, הקלו את תנאי הביטול והשינוי שלהן בעקבות המלחמה בישראל. בחברות רבות מצביעים על ירידות מחירים ותנאים נוחים למזמינים חופשה בחו"ל.

אודי שנבל, מנכ"ל סנורמה, המשווקת הבלעדית של רויאל קריביאן בישראל, אמר: "השנה, בעקבות ביטול הוויזה לארה"ב, אנחנו עדים לביקוש מוגבר להפלגות היוצאות מארה"ב, בעיקר לקאריביים, אבל גם לאלסקה בקיץ. אפקט המלחמה מביא לנו הזמנות של הרגע האחרון לקאריביים. אנשים מזמינים הפלגות לפברואר ומרץ, ובעיקר לתקופת חג הפסח, שבה עדיין ניתן למצוא אצלנו מחירים ייחודיים לאונייה החדשהIcon of the Seas וגם ל-Wonder of the Seas, המבצעות הפלגות בנות 7 לילות לקאריביים. המחירים הייחודיים לפסח לקאריביים ממיאמי מתחילים ב-1,539 לאדם בחדר זוגי עם מרפסת".

אוניית נופש (אילוסטרציה), צילום: Getty Images

טלי נוי, סמנכ"לית שיווק ומכירות של איסתא: "השנה, פסח יחול בסוף אפריל, מה שמאפשר חופשות ביעדים חמימים קרובים כמו קפריסין או יוון. ניתן למצוא חופשות ביעדים כמו רודוס על בסיס הכל כלול ב-461 דולרים לאדם עבור חבילה של זוג עם שני ילדים. דוגמה נוספת היא מלון בכרתים הכולל פארק מים ב-664 דולרים לאדם בחבילה משפחתית".

ניר מזור, סמנכ"ל קשרי תעופה: "חג פסח והתקופה הקרובה מסמנים את החזרה החלקית של ענף התיירות, בתקווה לקראת התאוששות של הענף לקראת האביב והקיץ. אנחנו כבר רואים גידול משמעותי בביקושים ובהזמנות לחופשות בחו"ל. בעקבות המלחמה, היעדים משתנים מעט, כך שיוון, קפריסין וגיאורגיה מתחזקות לצד ערים במזרח אירופה כמו בוקרשט, בודפשט ופראג. בשלב הזה, עדיין ניתן למצוא דילים שווים למגוון יעדים במחירים טובים כמו אתונה, כרתים, רודוס, פראג ובודפשט. בנוסף, אם נעשה השוואה למחירים לשנת 2023, נוכל לראות ירידת מחירים של 10%-15%. גם התחזקות השקל ממתנת מעט את העלויות לחופשה בחול".

נוסעים בנתב"ג (ארכיון), צילום: קוקו

באשת טורס מציגים מבצעים לתקופת הפסח, לדוגמה: ארבעה לילות במלון הכל כלול בתאריכים 25-21 באפריל, יעלו 569 דולרים לאדם בהרכב של זוג ושני ילדים. הרכב דומה ישלם עבור אותם התאריכים במלון הכל כלול בפאפוס 559 דולרים, ובמלון בבאטומי על בסיס לינה וארוחת בוקר באותם התאריכים ואותו ההרכב החל מ-590 דולרים לאדם.

שירלי כהן עורקבי, סמנכ"ל אשת טורס: "יצאנו עם מבצע שמאפשר לבטל עד שבועיים מראש מכל סיבה חבילות נופש של אשת טורס, ושלושה שבועות לפני בטיולים מאורגנים, לטובת זיכוי לשימוש עתידי. ככל שנתקרב לפסח ובתלות במצב הביטחוני ובחזרת חברות התעופה, נראה התחזקות בביקושים, כשמסתמן שיוון ומונטנגרו יהיו מהיעדים החמים לתקופה".

הילה הרמולין רונן, סמנכ"לית שיווק ומכירות בישראייר: "למרות המצב הביטחוני, אנו רואים התאוששות קלה בקרב הקהל הישראלי המעוניין לטוס לחו"ל. המחירים עדיין נמוכים בתקופה כזו לפסח ולקיץ, וככל שנתקרב לעונה הם יעלו. מאחר ואנו שרויים במצב של אי-ודאות, התנאים הגמישים מאפשרים להזמין טיסה וחבילה ולבטל ללא עלות".

פאפוס (ארכיון), צילום: GettyImages
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...