כ-9,000 נוסעים בלבד המריאו וימריאו היום מישראל, מדובר במספר נמוך באופן משמעותי מאוד, מהמספרים שבשגרה. בבדיקה שערכנו, עולה כי היעד שאליו טסים הכי הרבה ישראלים בימים אלו הוא קפריסין, היום המריאו וימריאו למדינה השכנה 8 טיסות.
במקום השני והלא מפתיע היא יוון, אליה המריאו וימריאו 7 טיסות היום. במקום השלישי ארה"ב, כאשר החברה היחידה שמפעילה טיסות למדינה היא אל על, שתפעיל היום 6 טיסות למדינה שבדיוק לפני שבוע פטרה את אזרחי ישראל מוויזה בכניסה אליה.
במקום הרביעי ניצבת איחוד האמירויות עם 5 המראות, כאשר חלק נכבד מהטסים עוברים באמירויות בדרך ליעדים רחוקים יותר במזרח. במקום החמישי ישנן כמה מדינות עם 3 המראות היום וביניהן גרמניה, צרפת, אנגליה, תאילנד ורוסיה.
עד לפני המלחמה, היעד שניצב במקום הראשון היה טורקיה, כאשר בחלק מהימים, המריאו מישראל לטורקיה כ-41 טיסות. מבדיקה שעשינו היום עולה שטורקיה נעלמה לגמרי ממפת ההמראות מישראל. אין ישראל שטסים בטיסות ישירות לטורקיה או דרך טורקיה, כל חברות התעופה הישראליות והטורקיות כבר לא טסות לאיסטנבול או לאף אחד מהיעדים בטורקיה וכרגע לא ברור מתי זה ישתנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
