כמעט כל חברות התעופה שטסו לישראל עד 7 באוקטובר ביטלו את הטיסות לארץ. בין החברות הגדולות ברשימה ניתן למנות את יונייטד, דלתא, אמריקן איירליינס, קבוצת לופטהנזה, וירג'ין, בריטיש, איירפראנס-KLM, טורקיש, אמירייטס, קתאי פסיפיק, וויז, ראינאייר, איזיג'ט וחברות רבות נוספות.
אחת הסיבות העיקריות לביטול הטיסות הוא החשש לטוס לישראל, גם בכל מה שקשור לביטחון הנוסעים וגם החשש של הצוותים הזרים, שרבים מהם סירבו לטוס לישראל. עם זאת, חלק מחברות התעופה והצוותים היו מוכנים לטוס לישראל, אך יש סיבה נוספת שגרמה לביטולים רבים של חברות תעופה.
"חברות הביטוח שמבטחות את חברות התעופה העלו את מחירי הביטוח באופן משמעותי מאוד, ברמה כזאת שהופכת את הטיסות לישראל ללא כדאיות מבחינה כלכלית", מוסר גורם בכיר מאוד בענף התעופה בישראל.
"כדי להמשיך ולהבטיח כושר אווירי ופעילות רציפה ממשלת ישראל קיבלה החלטה להיכנס בנעליהן של אותם מבטחים שמבקשים להקטין את הסיכון והיא לקחה על עצמה את הכיסוי הנדרש בפוליסת הביטוח. לפיכך, כל חברות התעופה הישראליות ממשיכות להפעיל את הטיסות ולפעול באופן רגיל", מסכם אותו גורם.
במקביל, ישנן כמה חברות תעופה זרות שממשיכות גם הן לטוס לישראל ובחלק מהמקרים הללו, גם כן מדובר בחברות עם תמיכה ממשלתית של אותן מדינות שמסייעות במימון הנושא הביטוחי.
המשמעות של העניין היא שאם התשלום הגבוה עבור הביטוח לא ישתנה בתקופה הקרובה, הסבירות שנראה חזרה משמעותית של מספר גבוה של חברות תעופה לישראל, נמוכה יחסית. בשיחות עם נציגים ישראלים של חברות תעופה זרות בישראל, הם מודים שאכן זה המצב ולנושא של עלויות הביטוח חלק משמעותי בקבלת ההחלטות האם לטוס לישראל או לא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

