"ישראלים חייבים להפסיק לעשות את זה - הם מסכנים את עצמם"

יום לאחר המהומות הקשות, בהן ניסה המון משולהב להצית את מתחם השגרירות שפונתה בירדן, ישראלים ממשיכים לנחות בעמאן שבירדן • צוות מצומצם של השגרירות בירדן מנסה לסייע להם להגיע לישראל דרך היבשה, אולם זה הופך להיות קשה מרגע לרגע • במשרד החוץ מתקשים להבין למה ישראלים רבים ממשיכים לסכן את עצמם ולנחות בירדן – למרות אזהרה מפורשת של המל"ל

מטוס של רויאל ג'ורדניאן // צילום: משה שי

היום (רביעי) לפנות בוקר, שעות לאחר המהומות הקשות והניסיון להצית את שגרירות ירדן (הסגורה) שבעמאן, נחתה טיסה מבנגקוק בעמאן, ועליה ישראלים רבים. צוות מצומצם של שגרירות ישראל בירדן סייע להם, אבל גורם במשרד החוץ אמר ל"ישראל היום" בתסכול: " אנחנו לא מבינים למה ישראלים ממשיכים לנחות בעמאן למרות האזהרה המפורשת של המל"ל לא להגיע לירדן. זו סכנת נפשות".

אמש התפרעו אלפי אנשים ליד שגרירות ישראל בירדן, שנסגרה כבר לפני שבוע, וניסו להצית את מבנה השגרירות כמו גם את מגורי העובדים. הבוקר יחלו במשרד החוץ לבחון את הנזקים למקום. השגרירות כבר פונתה לפני כשבוע, ובעת המהומות לא היה אף איש סגל ישראלי במתחם. עם זאת בירדן יש עדיין כמה אנשי סגל בנמל התעופה בעמאן, שמנסים לסייע לישראלים שנוחתים במקום בטיסות המשך, אולם הם לא נמצאים ולא לנים במתחם השגרירות.

מפגינים ירדנים, צילום: רשתות ערביות

בעוד שבתחילת המלחמה ישראלים הועברו באוטובוסים מנמל התעופה בעמאן למעבר הגבול לישראל בצפון הארץ, כעת זה נעשה מסובך יותר. החשש הוא שאוטובוסים ימשכו תשומת לב, ולכן הישראלים שמגיעים לשם - כמו אלה שהגיעו הבוקר - מועברים לישראל בדרכים שונות. האווירה בירדן מתוחה מאוד ואנטי-ישראלית, במיוחד לאור ההאשמות המוטעות במכוון מהפלשתינים על כביכול הפצצה ישראלית בבית חולים בעזה, שהייתה למעשה שיגור כושל של טיל לישראל ששיגר הג'יהאד האסלאמי.

האתגר לשנע בבטחה ישראלים מעמאן לישראל הפך להיות כבד מנשוא, ועדיין ישראלים רבים ממשיכים לנחות בעמאן בטיסות המשך מהמזרח הרחוק, בידיעה ברורה שאין טיסת המשך מעמאן לנתב"ג. בחלק מהמקרים לא ניתן להשיג מקום בטיסות אל על מהמזרח ישראל (שעדיין מתקיימות), אולם ישראלים רבים לא בוחרים באופציה היקרה יותר – טיסות לקפריסין או ליוון ומשם לארץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר