"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טסים בקרוב לתאילנד? אתם חייבים להיזהר מזה
תיירים רבים שביקרו במדינה הפופולרית נוהגים לשכור אופנועי ים, וחלקם מתבקשים לשלם סכומים גבוהים על נזק שכביכול גרמו • כך תדעו אם מנסים להפיל אתכם בפח – וגם: מה צריך לעשות לפני השימוש באופנועי ים?
לגונת פילה באי קופיפי שבתאילנד | צילום: GettyImages

טסים בקרוב לתאילנד? אתם חייבים להיזהר מזה

תיירים רבים שביקרו במדינה הפופולרית נוהגים לשכור אופנועי ים, וחלקם מתבקשים לשלם סכומים גבוהים על נזק שכביכול גרמו • כך תדעו אם מנסים להפיל אתכם בפח – וגם: מה צריך לעשות לפני השימוש באופנועי ים?

שמעון יעיש
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כבר מזמן שתאילנד היא אחד היעדים המבוקשים והאהובים ביותר על התייר הישראלי: הטיסות הישירות של אל על מלאות, וישראלים רבים טסים למדינה גם עם טורקיש, אמירייטס, קתאי פסיפיק וחברות תעופה נוספות – לא סתם שבחודש שעברלא פחות מכ-25 אלף ישראלים ביקרו בתאילנד.

• מתכננים טיסה לתאילנד? כל מה שצריך לדעת

• אחרי הדרמה: בשורה מצוינת לטסים לתאילנד

• להתארח במלונות בתאילנד ולקבל על זה כסף: כך תוכלו להתקבל

מדינת האיים הפופולרית אמנם נחשבת לגן עדן לתיירים, אך במקביל יש גם כמה דברים שחשוב להכיר לגביה שיכולים להיות קצת פחות נעימים, כמו המדוזה הקובייתית, הכבישים המסוכנים וגם נושא שפוגע בלא מעט תיירים ישראלים ותיירים מכל העולם – תשלום עבור נזקים של אופנועי הים.

רבים ממי שביקרו במדינה כבר מכירים את הנושא – תיירים רבים שוכרים אופנועי ים, יוצאים מהמים בלי שקרה משהו מיוחד ופתאום מתבקשים לשלם סכומים גבוהים מאוד, שיכולים להגיע גם לאלפי שקלים, עבור נזק שגרמו לכאורה לאופנוע הים.

לא רק המדוזות יכולות לעקוץ. חוף בתאילנד (ארכיון), צילום: Getty Images


בשיטוט קצר ביוטיוב, ניתן למצוא סרטונים של תיירים מכל העולם שמתעדים את התופעה, ובחיפוש מהיר בפייסבוק ניתן למצוא לא מעט פוסטים בנושא שאליהם מתלוות לא מעט תגובות של ישראלים שראו את התופעה או חוו אותה בעצמם.

חשוב להדגיש כי הדבר לא קורה כל הזמן ובכל חברה, אך לא מדובר בתופעה נדירה. מומחים לתאילנד ממליצים לחשוב פעמיים לפני ששוכרים אופנוע ים, ובמידה ועושים זאת – הם ממליצים לצלם בסרטון ארוך ומפורט את אופנוע הים לפני שיוצאים איתו, כדי שבחזרה לחוף לא יוכלו לדרוש מכם תשלום עבור נזק שכבר היה קיים.

במקביל, אם אתם מרגישים שנעקצתם, מומחים לכל הקשור בטיולים במדינה ממליצים ליצור קשר עם המשטרה המקומית ולהציג בפניהם את התיעוד שביצעתם לפני השכרת אופנוע הים.

תיעוד: כך נראה ניסיון עקיצה בתאילנד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...