חברות התעופה לא עומדות בעומסים מרוב ביקושים, חברות התיירות מדווחות על שיאים בהזמנות ונמל התעופה בן גוריון, כמו נמלי תעופה רבים ברחבי העולם, עמוסים בנוסעים. השמיים נפתחו וישנם לא מעט שינויים שנכנסו לתוקף לאחרונה, חלקם ממש הלילה (בין ראשון לשני), אז עשינו לכם סדר - כל מה שצריך לדעת לפני החופשה הבאה שלכם.
החל מהלילה, בוטלה חובת עטיית המסכות בטיסות מישראל ולישראל, חשוב לזכור שישנן מדינות שמחייבות לעטות מסכות בטיסות אליהן וביניהן, איחוד האמירויות, מצרים, איטליה ומדינות נוספות. בין המדינות שביטלו את חובת עטיית המסכות וניתן לטוס אליהן ממש כמו פעם מהבחינה הזאת הן: ארה"ב, פולין, אנגליה ועוד.
החלטה נוספת שנכנסה לתוקף בסוף השבוע האחרון היא ביטול חובת הבדיקות אחרי הנחיתה בישראל. תהליך החזרה לארץ לא מצריך בדיקות לפני הטיסה לישראל או אחרי הנחיתה בארץ. הדבר היחיד שצריך לזכור, זה למלא טופס נוסע נכנס ב-48 השעות שלפני החזרה לארץ, תהליך קצר ופשוט.
עשרות מדינות כבר הסירו את חובת הבדיקות והבידודים ומקבלות תיירים מכל העולם. בין המדינות ניתן למנות את יוון, אוסטריה, פולין, אנגליה, הונגריה, רומניה, האיים המלדיביים, מקסיקו ומדינות רבות נוספות. חשוב לזכור, שאם אתם טסים בטיסה עם עצירה בדרך, תצטרכו לוודא את תנאי המדינה שדרכה אתם טסים, ישנן מדינות שדורשות להציג תוצאה שלילית או תעודת מתחסן גם אם רק טסים דרכן.
מבחינת מדינת ישראל, הוסרו כמעט כל המגבלות על הטסים. לא מחוסנים ומחוסנים כאחד פטורים מבדיקה או מילוי טופס לפני היציאה מישראל, אלא אם מדינת היעד דורשת את זה, כולם פטורים כאמור מבדיקות בתהליך החזרה לארץ וכמובן שגם הבידוד הקצר לאחר הנחיתה בישראל בוטל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו