שלושת הישראלים החב"דניקים הגיעו לאי קו טאו בתאילנד "כדי להביא את המשיח". הם שכרו מבנה שישמש כבית חב"ד, ותכננו לערוך ליל סדר כהלכתו לישראלים ששוהים באי. לאחר שהרשויות לא אישרו לערוך ליל סדר בבית ששכרו ("לא רוצים התקבצות של ישראלים בבית מסוים מטעמי אבטחה"), הגיעו להסכמות לערוך סעודה במסעדה מקומית. אך לפני שהגיע ליל הסדר - מצאו את עצמם במעצר שלאחריו גורשו מהמדינה. כעת, בנימין (שם בדוי), אחד המגורשים, מספר ל"היום" את גרסתו.
"היינו בשליחות בהודו ושמענו על קו טאו, אי קטן עם המון ישראלים והבנו שאין שם פעילות של חב"ד. שום פעילות של יהדות, בלי מקום כשר, אין כלום. החלטנו שלכבוד חג הפסח ניסע לשם", מספר בנימין. "החלטנו לפעול בקו טאו כדי להביא את המשיח. הגענו לקו טאו. באחד הימים הסתובבנו עם דגל 'משיח' ברחוב וזה היה מוזר לחלק מהאנשים. העלו את זה לפייסבוק לאחד העמודים של קו טאו והמשטרה ביקשה מאיתנו להגיע לתחנת המשטרה כדי לראות מה הסיפור. אחרי שהמשטרה הבינה שאנחנו לא עושים שום פעילות בעייתית היא שחררה אותנו".
"סך הכל הלכנו עם דגל משיח"
"לא היינו עם בוקסות (רמקולים), לא חילקנו עלונים על פסח. לגבי הודעת הווטסאפ שפרסמנו - שלחנו מיקום מדויק בפרטי רק למי שנרשם אצלינו, בגלל אבטחה. סך הכל הלכנו עם דגל משיח. הבנו שזה פחות מתאים לעכשיו אז ירדנו מזה בינתיים".
"מצאנו מקום מאוד מתאים לבית חב"ד. בית גדול, שתי קומות. מקום שיתאים לאכלס את הפעילות של פסח. ככה התקדמנו וראינו שיש אזהרות של המל"ל על תאילנד והפיליפינים. ביקשנו אישור מהמשטרה לערוך את ליל הסדר. היא הודיעה שאין אישור לקיים את ליל הסדר. אז אמרנו שלא נעשה. מה שלא ידענו, זה שמישהו כבר התלונן עלינו, יכול להיות תושבים או מישהו אחר. לפני שביקשנו את אישור המשטרה מתברר שהיתה הצבעה לבטל לנו את הוויזה".
"ראש העיר (ראש תת-מחוז) הגיע אלינו לבית חב"ד ודיברנו איתו. הוא אמר שאם אנחנו רוצים אנחנו יכולים ללכת למסעדה מקומית והיא תסכים לנו להביא את האוכל שלנו כדי לערוך את ליל הסדר שם כי לא רוצים התקבצות של ישראלים בבית מסוים. אם זה במסעדה מקומית אין להם בעיה. אז התכנון היה שנביא את האוכל מבית חב"ד למסעדה ונעשה שם סדר. זה היה בשלישי בלילה.
"לקחו אותנו בסירה לתחנת המעצר שם"
"יום למחרת בבוקר, פרצו לנו השוטרים לבית. אנחנו ישנו זה היה בשעות המוקדמות של הבוקר. דפקו לנו על הדלתות, הגיעו 20 שוטרים, חלק ממשטרת ההגירה, חלק משטרת תיירות. קראו לנו הצהרה מסוימת שאנחנו עצורים ויצאנו לתחנת המשטרה. משם לקחו אותנו בסירה לסוראט תאני לתחנת המעצר שם. בגלל שהיינו בחג אז נשארנו שם עד יום ראשון. היינו של כל החג הראשון של פסח בתחנת המעצר. יום ראשון העבירו אותנו לבנגקוק ובשני בלילה עלינו טיסה לישראל".
הרשויות בתאילנד "מחפשות" ישראלים לדעתך?
"דיברנו בשדה עם מאבטח בחברת תעופה ישראלית. הם אמרו שגם הם רואים שיש עלייה לאחרונה באנטישמיות של תאילנדים כלפי ישראל. גם באי הזה בקו טאו. הרגשנו שהפעילות שלנו הפריעה למישהו. הם מאוד מאוגדים הם לא רוצים שהמקום הזה יהיה כמו קופנגן או קוסמוי. שם יש הרבה בלגן עם ישראלים. ברגע ששמעו שיש שם חב"ד אז זה מה שגרם להם לעשות את זה (את הגירוש)".
"ברגע שהבנו שללכת עם הדגל זה בעייתי לא הלכנו יותר עם הדגל. מישהו דאג שזה יובלט. הסיפור עם הדגל נגמר הרבה לפני שנעצרנו וגורשנו. הגענו לקו טאו כי הרבי מלך המשיח ביקש מאיתנו, כמו מכל יהודי, לפעול להביא את הגאולה והיו לנו גם ברכות מהרבי באגרות קודש".
מה הכעיס את התאילנדים?
על פי ועדת ההגירה, פעילויות השלושה פגעו בסדר ובביטחון באי. השלושה תועדו מניפים דגל "משיח" של חב''ד, "עודדו דרך וואטסאפ התקהלויות", וחילקו עלונים המזמינים אנשים לארגן פעילות באי קו טאו. יהודה מכחיש את עניין העלונים. הפעילויות הללו נתפסו כפוגעות בסדר ובביטחון באזור וגרמו לבהלה בקרב תושבים, בעלי עסקים ותיירים.
גורם ותיק מהקהילה הישראלית בבנגקוק, מספר: "כל אירוע, מסיבה או סעודה רבת משתתפים, חייב להיות מתואם עם הרשויות בתאילנד. בתיאום עם המשטרה והשגרירות. בגלל שהם עשו רעש (למרות שלטענת יהודה לא היו רמקולים – ס.א), הניפו דגלים ולא ביקשו אישור לבצע סדר פסח רב משתתפים, אז גם ביטלו להם את הסדר. מי שבא לארגן מסיבה או אירוע בתאילנד חייב אישורים לפני. בטח ובטח כשמדובר באירוע דתי, בפסח, במלחמה, כשהכל גם ככה רגיש עם המצב הביטחוני".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו