"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אין איפה לקנות אוכל": שליח חב"ד במקסיקו מספר על המצב בשטח

חנויות נסגרו, תחבורה הושבתה ותיירים דיווחו שאין היכן לקנות מזון • האזור בו שוהים רוב התיירים הישראלים בטוח והמצב בשליטה

,עודכן
0השמעה
מקסיקו - תיירים הונחו לא לצאת לרחובות. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בעוד כותרות בעולם מדווחות כי “מקסיקו בוערת”, מהשטח מגיע תיאור מורכב יותר - כזה שלא מתמקד בירי או בקרבות, אלא דווקא בקושי היומיומי: אוכל, חנויות סגורות וחוסר ודאות.

מקסיקו בוערת,צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

משיחה של "היום" עם שליח חב״ד מקומי, אברהם סרוגו, עולה כי לאחר חיסולו של אחד מראשי הקרטלים הגדולים במדינה, נסגרו כל החנויות והעסקים ברחבי העיר גוודלחרה.

לדבריו, "ישראלים יצרו איתי קשר ואנחנו עוזרים במה שאפשר, כרגע לילה במקסיקו והפרעות נרגעו, אבל מחר הכל יהיה סגור ומי שצריך אוכל אין לו איפה לקנות".

עוד מוסיף סרוגו, בעקבות הנחיית הרשויות לתיירים לא לצאת לרחובות, "לישראלים שיצרו קשר נותר מעט מאוד אוכל, מקווים שבבוקר יוכלו להגיע אלינו לבית חב"ד ולעזור להם".

עם זאת חשוב לציין כי המוקד התיירותי של תיירים ישראלים הוא באזור הקריבי של מקסיקו, שם האווירה רגועה ובטוחה.

בקנקון שורר שקט יחסי,צילום: Getty Images

בהודעה שפורסמה ברשתות החברתיות על ידי בית חב"ד בקוזומל, שם קיים ריכוז גבוה של תיירים ישראלים, "היו אירועים נקודתיים שכללו שריפת רכבים, וסגירת חנויות שגרמו ללחץ, אבל האירועים המרכזיים מתרחשים באזורים אחרים במדינה, רחוקים מאיתנו".

לפי ההודעה, הרבה מטיילים הגיעו לבית חב״ד, "אנחנו כאן כדי להרגיע, לעזור ולתת מענה גם למטיילים וגם להורים בבית. כמו תמיד, הדלת פתוחה לכולם. אנחנו מאמינים שבשעות הקרובות או ביומיים הקרובים המצב יירגע ויחזור לשגרה. האי בטוח, הכול עובד כרגיל, ואפשר להמשיך ליהנות מהטיול בראש שקט".

Tourists shelter in place at a hotel in Puerto Vallarta, Mexico, as the Jalisco New Generation Cartel (CJNG) takes the city hostage, burning down buildings and setting vehicles on fire, creating roadblocks in response to their leader El Mencho being killed by the Mexican army.…pic.twitter.com/E8Wjzm4hHl

— _Apollo_ (@Apollo16A)February 23, 2026

חגית, ישראלית המתגורתת בקנקון, שיתפה גם היא כי, למעט שריפה של כמה רכבים, המהומות לא מורגשות באזור קנקון. לדבריה, "המוקד של המהומות נמצא במדינת חליסקו, שם גם הוכרז עוצר ונסגרו שדות נמלי התעופה המרכזיים של גוודלחרה ופורטו וויארטה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר