״צביקה נווה את מי אתה סוחט״: מה מסתתר מאחורי השלטים באיילון?

קמפיין אגרסיבי בנתיבי איילון מפנה זרקור לאחיו של אפי נווה • החשד לסחיטה באיומים, המעורבות בחברת CGI של יעקב פרי והטענות על הבטחות שווא - הסיפור המלא של האיש מאחורי השלטים

השלט שהוצב באיילון. צילום: יהושע יוסף

אלפי הנהגים שחלפו הבוקר (שבת) בנתיבי איילון, בציר המרכזי של תל אביב, נחשפו לקמפיין אגרסיבי במיוחד - תחת הכיתוב המאיים "צביקה נווה, את מי אתה סוחט היום?".

השלטים מציפים מחדש את שורת הפרשיות המטרידות שבהן נקשר שמו של צביקה נוה לאחרונה - מחקירה משטרתית בחשד לסחיטה באיומים של איש עסקים, דרך פרשיית חטיפה בגרמניה  של חברה בראשותו ועד לטענות על גביית מיליונים ממשפחות חטופים. מה מסתתר מאחורי השלטים?

הקשר המשפחתי והחשד לסחיטה

אם השם "נוה" מצלצל לכם מוכר, לא מדובר בצירוף מקרים. צביקה נוה הוא אחיו של אפי נוה, לשעבר יו"ר לשכת עורכי הדין ומי שנחשב בעבר לאחד האנשים החזקים והמשפיעים בישראל.

עו"ד אפי נוה (ארכיון). אחיו של צביקה, צילום: יוסי זליגר

אחת הפרשות בהן נקשר שמו של נווה לאחרונה היא, סיפור מורכב שמעורבים בו מיליוני שקלים. על פי פרסומים, החוקר הפרטי צביקה נוה נחקר לפני כחצי שנה באזהרה במשטרה, בחשד לעבירות חמורות של סחיטה באיומים וקשירת קשר לביצוע פשע.

במרכז החשדות עומד סכסוך כספי מול איש עסקים ישראלי-אוסטרלי - הגרוש של מי שהיא כיום רעייתו של נוה. תחקיר של הכתב עמרי מניב חשף הקלטות שבהן נשמע לכאורה נוה מתכנן כיצד להוציא מאותו איש עסקים מיליוני שקלים במסגרת סכסוך הגירושים.

יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי בשלב זה אין מידע הקושר את איש העסקים המדובר להצבת השלטים באיילון, אך הטקסט המופיע עליהם ("את מי אתה סוחט היום?") מתכתב ישירות עם החשדות שנחקרים בפרשה.

מפרשת החטיפה בגרמניה ועד סערת משפחות החטופים

זו אינה הפעם הראשונה ששמו של צביקה נוה נקשר בפרשיות בינלאומיות ומקומיות. נוה עמד, יחד עם ראש השב"כ לשעבר יעקב פרי, בראש חברת המודיעין העסקי CGI. החברה עלתה לכותרות בנסיבות שנויות במחלוקת בשתי חזיתות עיקריות.

הסערה בגרמניה

העיתון הגרמני "בילד" טען כי חברת CGI קשורה לפרשת חטיפת ילדים של יורשת אימפריית מסעדות סטייקים, פרשה שמטלטלת את גרמניה. נוה הכחיש מכל וכל את הקשר למקרה.

יעקב פרי, נשיא החברה וצביקה נווה מייסד CGI, צילום: מיתוך האתר של CGI group

במתקפת נגד חריפה שפורסמה ב"היום", הדף נוה את הטענות שקשרו את חברתו לפרשה. הוא תקף את אמינותו של המקור לדיווחים, סוכן הביון הגרמני לשעבר ורנר מאוס, וכינה אותו "שרלטן בעל הסתבכויות פליליות" שהורשע בעבר בהעלמת מס.

במקביל, הודיע נוה כי בכוונת חברת CGI להגיש תביעות דיבה נגד כלי התקשורת בגרמניה ששרבבו את שם החברה לפרשה, תוך שהוא שב ומבהיר: "אין לנו שום קשר לסיפור הזה, אפילו לא במעט".

הטענות סביב משפחות החטופים

לאחר טבח ה-7 באוקטובר, גבתה החברה שני מיליון שקלים ממשפחתה של אחת החטופות הישראליות בעזה. בחברה טענו כי ביכולתם לסייע בשחרור הבת, ככל הנראה באמצעות הנפקת דרכון זר.

במקביל, בראיון שהעניק אלי אלבג, אביה של שורדת השבי לירי אלבג, הוא חשף כי שילם לאיש קשר מיליוני שקלים עבור דרכון במטרה לקדם את שחרור בתו - מהלך שלא צלח בסופו של דבר.  כמו כן, בעקבות חוסר הצלחת המהלך, הסכום שהועבר הוחזר אל אלי אלבג.

אלי אלבג מחוץ לביתו, צילום: שמואל בוכריס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר