בתו של עבדול ראשיד אזימי שתימכר, נוראי. צילום: BBC NEWS

מזעזע: אב מציע את בתו בת ה-7 למכירה - כדי להציל את משפחתו מרעב

המשבר הכלכלי המעמיק באפגניסטן מאלץ הורים למכור את בנותיהם הקטנות כדי לשרוד • קריסת מערכות הבריאות והרווחה הפכה את המדינה לשוק של סחר בילדים

[object Object]

אב אפגני סיפר בראיון לרשת BBC הבריטית כי כדי להאכיל את משפחתו הוא יצטרך למכור את בתו בת ה-7 לגבר אחר כדי שתהיה אשתו. עבדול ראשיד אזימי סיפר לכתב הרשת כי המצב הכלכלי במדינה הוא כה חמור, עד שאין לו ברירה אלא להשלים עם מכירת בתו. "אני חוזר הביתה מהעבודה עם שפתיים יבשות כשאני רעב, צמא, מבולבל ובמצוקה נוראית. הילדים שלי באים אליי ואומרים לי 'אבא תן לנו קצת לחם', אבל אין לי מה לתת".

האיש אמר שהוא כל כך נואש, עד שהוא צריך למכור את אחת משתי בנותיו התאומות בנות השבע - רוקיה ורוהילה. "אם אמכור בת אחת שלי, אוכל להאכיל את שאר ילדיי במשך ארבע שנים לפחות. המצב הזה שובר לי את הלב, אבל זו הדרך היחידה שיש לי", אמר בראיון.

עבדול ראשיד אזימי ובנותיו, צילום: BBC NEWS

המשבר באפגניסטן הפך לשוק סחר בילדים

אזימי אינו האדם היחידי שנתון בסיטואציה הזו, אלא מדובר באפגנים רבים. תושב אחר של אפגניסטן בשם סעיד אחמד סיפר כי הוא היה צריך למכור את בתו בת החמש. הבת חוותה דלקת בתוספתן וסבלה גם מציסטה בכבד, ולא היה לו כסף לטפל בכך.

"לא היה לי כסף לשלם את ההוצאות הרפואיות כדי לטפל בה. לכן מכרתי את הבת שלי לקרוב משפחה". באמצעות המכירה הזו הצליח אחמד להציל את בתו, כשהוא גם דוחה זמנית את מועד העברתה.

אנשי טאליבן בקאבול, בירת אפגניסטן, צילום: איי.פי

"אם הייתי לוקח את כל הסכום עבור מכירת הבת שלי, אז הקרוב היה לוקח אותה כבר אז. לכן אמרתי לקרוב שייתן לי את הכסף לטיפול, ושבחמש השנים הבאות הוא ייתן לי את שאר הכסף ואז היא תהפוך לכלתו".

"לתת את הילד שלך בגיל כל כך צעיר זה משהו שמייצר המון חרדות. לנישואי קטינים יש נזקים רבים, אבל כיוון שלא יכולתי לשלם עבור הטיפול בבת שלי, אמרתי לעצמי - לפחות ככה היא תהיה בחיים".

גבר בן 45 וילדה בת 6, אפגניסטן, צילום: רשתות חברתיות

למה התופעה הדוחה הזו בכלל קיימת?

בחלקים נרחבים מהחברה האפגנית, בעיקר באזורים כפריים ושבטיים, נישואין מוקדמים הם חלק מהתרבות המקובלת. קיים ערך חברתי עליון לשמירה על "כבוד המשפחה" והבטחת בתוליה של הנערה, ונישואין בגיל צעיר נתפסים כמגן מפני יחסים מחוץ לנישואין או פגיעה מינית

נוהג נישואי הקטינים באפגניסטן הפך לנפוץ מאוד, בין השאר על רקע הקושי של האזרחים לפרנס את משפחותיהם. על פי נתוני האו"ם, 75 אחוז מאזרחי המדינה אינם יכולים לספק למשפחותיהם את צורכי היום-יום. גם מערכת הבריאות המדינתית קורסת ומתקשה מאוד לסייע לתושבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו