סטודנטית קראה לנתניהו להפציץ את הקמפוס – וסיימה באזיקים

צעירה מאוניברסיטת פלורידה נעצרה לאחר ששיגרה הודעות וואטסאפ ובהן קראה לראש הממשלה להטיל פצצה על אירוע במתחם שבו השתתפו מאות • בבית המשפט היא טענה שמדובר ב"בדיחה טיפשה", אך השופטת לא השתכנעה: "אדם אובייקטיבי לא יראה בזה הומור"

''תטיל עלינו כמה 'סוכריות'''. צילום: אורן בן חקון

גבריאלה סלדנה, סטודנטית מאוניברסיטת פלורידה אינטרנשיונל, נעצרה לאחר ששיגרה הודעות בקבוצת וואטסאפ ובהן קראה לראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, להטיל פצצה על מתחם האוניברסיטה במהלך אירוע הצגת פרויקטי הגמר של הסטודנטים, כך דווח ברשת NBC.

ההתכתבות התרחשה בקבוצת וואטסאפ המונה כ-215 סטודנטים, שדנו בהכנות לאירוע המתוכנן להתקיים במרכז הכנסים שבקמפוס. סלדנה שלחה לקבוצה הודעה ובה נכתב: "נתניהו, אם אתה שומע אותי, תפיל כמה 'סוכריות' עבורנו". מיד לאחר מכן שלחה הודעה נוספת ומפורשת שבה נכתב: "נתניהו, אם אתה שומע אותי, תפיל משהו שמתחיל ב-B, נגמר ב-B ויש בו O ו-M - במרכז הכנסים אושן בנק". ההודעה, שכללה גם אזכור בשמם של סטודנטים אחרים, עוררה בהלה בקרב חברי הקבוצה, אשר מיהרו לדווח על כך לרשויות החוק.

''נתניהו, תטיל כמה 'סוכריות''', צילום: רשתות חברתיות

''לא בדיחה, עילה סבירה למעצר''

סלדנה הגיעה לדיון בבית המשפט והוצגה בפני השופטת מינדי ס. גלזר כשהיא לבושה במדי אסירה כתומים. נציג המשטרה הציג בבית המשפט את ההודעות, שכללו גם איום ישיר לפיו "תהיה פצצה במרכז הכנסים" וכי האירוע יתרחש "באשמתו של ג'ונתן", אחד מחברי הקבוצה. סלדנה טענה להגנתה כי מדובר ב"בדיחה טיפשה שלא הייתה צריכה להיכתב", אך השופטת דחתה את דבריה.

"אני מבינה שאת טוענת שזו בדיחה, אבל עבור אדם אובייקטיבי זו לא בדיחה, ויש כאן עילה סבירה למעצר", פסקה השופטת גלזר. היא הוסיפה כי המעצר והאישומים הפליליים המוגשים נגד סלדנה מעמידים בסכנה חמורה את סיום לימודיה, שכן היא נמצאת בשנתה האחרונה לתואר.

סלדנה, בדיחה לא מצחיקה, צילום: צילום מסך - NBC NEWS

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר