"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לא נטוס לתל אביב בכפייה": ועד העובדים מאיים בשביתה

איגוד עובדים בלגי טוען כי "בראסלס איירליינס" מחייבת עובדים להשתבץ בטיסות לישראל • חברת התעופה: "התנאים מאפשרים להפעיל את הקו באופן בטוח" • האיגוד: "אין לחייב עובדים לטוס לאזור מלחמה"

| עודכן:
0השמעה
באיגוד העובדים מתנגדים לשינוי המדיניות. בראסלס איירליינס ,
באיגוד העובדים מתנגדים לשינוי המדיניות. בראסלס איירליינס

איגוד ACV Puls מזהיר היום (שלישי) מפני שביתה בחברת התעופה הבלגית "בראסלס איירליינס", לאחר שהחברה החליטה לחייב עובדים להשתבץ בטיסות לישראל. לטענת האיגוד, "העובדים חוששים לביטחונם ולמשמעות הפסיכולוגית והמוסרית של הטיסות לישראל". החיוב לטוס מגיע לאחר שבתחילה הוסכם כי הטיסות לישראל יופעלו בתקופת הניסיון באמצעות עובדים שהתנדבו לכך בלבד.

הקו לתל אביב חודש במהלך הקיץ, כאשר הטיסות הראשונות הופעלו באמצעות אנשי צוות שהתנדבו לטוס לישראל. לאחר תקופת ניסיון, הנהלת החברה קבעה כי התנאים מאפשרים להפעיל את הקו באופן שגרתי ובטוח, בהתאם לנהלים הרגילים של החברה בקווים היוצאים מנתב"ג או נוחתים בו.

החברה קבעה כי התנאים מאפשרים להפעיל את הקו באופן בטוח, בהתאם לנהלים של החברה בקווים היוצאים מנתב"ג או נוחתים בו | צילום: יוסי זליגר

"אין לחייב עובדים לטוס לאזור מלחמה"

אלא שבאיגוד העובדים מתנגדים לשינוי המדיניות. לטענתם, משרד החוץ הבלגי עדיין ממליץ להימנע מנסיעות לא חיוניות לישראל, ולכן אין לחייב עובדים לטוס למדינה שאותה הם מגדירים "אזור מלחמה".

בעקבות המחלוקת הגיש היום ACV Puls הודעת שביתה. האיגוד הבהיר כי אם החברה לא תשנה את החלטתה, צעדי המחאה יתמקדו באופן בלעדי בטיסות שמקורן בתל אביב או יעדן תל אביב.

מנגד, בבראסלס איירליינס טוענים כי הפעלת הקו במהלך הקיץ באמצעות צוותים מתנדבים עברה בהצלחה, ולכן החברה סבורה כי ניתן כעת לחזור ל"נוהל הרגיל" בכל הנוגע להכנת סידורי העבודה ולוחות הטיסות.

ועד העובדים דורש מ"בראסלס": אל תטוסו לישראל. מטוס בראסלס בבלגיה | צילום: EPA

המשמעות המעשית של העימות בין החברה לאיגוד עדיין אינה ברורה, אך אם השביתה תצא לפועל היא עלולה להשפיע ישירות על הטיסות בין בריסל לתל אביב. האיגוד מדגיש כי בשלב זה צעדי המחאה אינם מכוונים לכלל פעילות החברה, אלא אך ורק לטיסות היוצאות מתל אביב או המגיעות אליה.

מחאה גם לפני כשנה

לפני כשנה, נציגי ועד העובדים של חברת Alyzia, חברה צרפתית המספקת שירותי סבלות ומזוודות בנמל התעופה בריסל, שלחו מכתב להנהלת נמל התעופה בבקשה להפסיק לשתף פעולה עם חברות תעופה ישראליות ועם כל חברת תעופה אחרת שמחדשת טיסות לישראל. בין החברות הללו נמצאת גם "בראסלס איירליינס", המתכננת לחדש את טיסותיה לתל אביב כבר ביום רביעי הקרוב.

בהודעתם, קואליציית האיגודים המקצועיים קוראת לחברות התעופה להשעות את קווי הטיסה לישראל "כל עוד רצח העם בעזה וביהודה ושומרון לא ייפסק" לטענתם. "האיגודים סבורים כי לעובדי הטיפול במטען של Alyzia צריכה להיות הזכות לסרב לטפל במטען או מטעני מטוס הקשורים לקווים אלה, ומצהירים כי יתמכו בעובדים שיבחרו לעשות זאת. אם יוטל עליהם חובה לטפל במטען כזה, הם שוקלים לנקוט צעדי מחאה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר