ניו יורק. ישראייר מצטרפת. צילום: GettyImages

יש תאריך: ישראייר פותחת את המכירה לניו יורק

חברת התעופה קיבלה היתר למכירת כרטיסים לארה"ב • המכירה תחל כבר בשבוע הבא • זה התאריך המיוחל לטיסות, וייתכן שיוקדם

[object Object]

ישראייר מודיעה היום (שלישי) כי קיבלה את אישור משרד התחבורה האמריקני להתחיל במכירת כרטיסים לטיסות לארצות הברית. האישור ניתן בשעה שרשות התעופה הפדרלית האמריקנית (FAA) ממשיכה בתהליך הבדיקה והאישור הסופי הנדרש להפעלת הטיסות על ידי ישראייר.

ישראייר מתחילה בשלב זה במכירת כרטיסים לטיסות לארצות הברית החל מ-19 באוקטובר 2026, אך ייתכן שתקדים את התאריך.

טיסות לארה"ב מ-19 באוקטובר, צילום: סיוון פרג'

החברה נמצאת בקשר רציף עם ה-FAA ופועלת בשיתוף פעולה מלא עם הגורמים הרלוונטיים, מתוך ציפייה כי תהליך האישור יושלם בהקדם. ככל שרשות התעופה הפדרלית האמריקנית תאשר לישראייר לטוס קודם לתאריך זה לניו יורק, ישראייר תקדים את הפעלת הטיסות באופן מיידי וכנגזר מכך, את מכירת הכרטיסים.

התחרות על ניו יורק

אם לא תהיה הסלמה במצב השברירי במזרח התיכון, ענקית התעופה האמריקנית דלתא איירליינס תחזיר את פעילותה לישראל ותפעיל מחדש את קו תל אביב-ניו יורק, החל מ-7 בספטמבר 2026, כפי שפורסם לראשונה ב"היום".

חוזרת לישראל. דלתא איירליינס, צילום: סהר אברהמי

דלתא תפעיל קו טיסות יומי לניו יורק. המחירים נעים סביב 2,680 דולר לטיסת הלוך-חזור בספטמבר. בסוף אוקטובר המחירים צונחים ל-1,550 דולר לטיסת הלוך ושוב.

יום אחרי דלתא, ענקית התעופה האמריקנית יונייטד איירליינס תשוב לטוס לנתב"ג, כפי שתוכנן. החברה תבצע שתי טיסות יומיות עם מטוסי הבואינג 787 דרימליינר שלה בקו נתב"ג-ניוארק. אמריקן איירליינס דחתה עד סוף מארס 2027. כעת, מי שחפץ לטוס לארה"ב בטיסה ישירה יכול לעשות זאת עם אל על וארקיע. ישראייר אשר השלימה את רכישת המטוס רחב הגוף שלה לטיסות ארוכות, צפויה להצטרף לתחרות על הקו לניו יורק באוקטובר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו